Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ nekantrauja – ar trečiadienį atsidurs lietuvių kišenėje bilietas į Europos futbolo lygą?

Vilniaus „Žalgirio“ futbolo ekipos stovykloje – laukimo ir nerimo nuotaikos. Kiek kitokios nei įprastai. Ir šįkart ne tik susijusios su įvykiais aikštėje. Žaidėjų neapleidžia mintys apie Sporto arbitražo ir UEFA sprendimą. Ar Lietuvos futbolo klubas gaus loterijoje laimėtam bilietui prilygstantį kelialapį į Europos lygą?
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žalgiriečiai neišsisukinėja diplomatiškais atsakymais. „Direktorius sako, kad žaisime“, – VMFD „Žalgirio“ kapitonui Algiui Jankauskui, kaip ir jo komandos draugams, Europos lyga atrodo jau ranka pasiekiama. 

Galvoti, tikėtis, svajoti. Tam yra pagrindo. Ir nereikėtų stebėtis, kad bent jau iki rytojaus futbolininkų mintis apie artėjančias atsakomąsias lemiamo Europos lygos etape rungtynes su Austrijos „Salzburg“ ekipa kurstys viltys. 

Tikėtis ketvirtadienį įveikti varžovus, kurie savo aikštėje mūsiškius sutriuškino net 0:5, veikiausiai nėra prasmės, bet visai kas kita laukti Lozanoje (Šveicarija) įsikūrusio Sporto arbitražo teismo (CAS)  sprendimo. 

Net ir beviltiškai pralaimėjęs Austrijoje „Žalgiris“ turi realių šansų patekti į Europos lygos grupės varžybas. 

Jeigu CAS atmes už sutartas rungtynes UEFA jau nubausto Stambulo „Fenerbahce“ apeliaciją, pagal UEFA nuostatus, Čempionų lygoje  nepriklausomai nuo atrankos varžybų rezultato žais „Arsenal“. Europos lygoje turkus pakeistų „Salzburg“, o vietoj šios komandos į kitą Europos lygos grupių etapo vietą turėtų keliauti „Žalgiris“. 

Tokį scenarijų patvirtina UEFA sprendimo precedentas Charkovo „Metalist“ byloje. 

„Mūsų šansai realūs todėl, kad precedentas jau buvo. Sporto arbitražo sprendimas turėtų būti nepalankus Turkijos komandai, o tada jau lauksime žinių iš UEFA“, – žurnalistams kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikolčius.

Antradienį Vilniaus ekipa LFF stadione įprastai treniravosi, bet po treniruotės A.Jankauskas neslėpė, jog komandoje tvyro neįprasta atmosfera.

„Tai būtų didelis laimėjimas ne tik „Žalgiriui“, bet ir visam Lietuvos futbolui. Ar mes subrendę žaisti Europos lygoje? Nežinau, bet juk verta pabandyti. Visada nori patekti sportiniu principu, bet šiuo atveju tai priklausys ne nuo mūsų“, – teigė A.Jankauskas, neslėpęs, kad su komandos draugais kalbasi apie tai.

Šia tema, regis, šiuo metu pačia aktualiausia, treneris Marekas Zubas kalba nedrąsiai. „Tokia galimybė tikrai egzistuoja, tačiau žaidėjai turi suprasti, jog dabar niekas nežino, kaip bus iš tikrųjų. Palaukime. Tai būtų didelis ir labai įdomus iššūkis visiems“, – pripažino strategas iš Lenkijos. 

Marekas Zubas
Marekas Zubas

Prieš atsakomąsias Europos lygos atrankos ketvirtojo etapo rungtynes su austrų „Salzburg“ VMFD „Žalgirio“ vyriausiasis treneris M.Zubas tikino, kad jo auklėtiniai gali pademonstruoti, kad sugeba žaisti ir kitokį futbolą. Tai, kas praėjusią savaitę įvyko Austrijoje, jis vadina viena juodžiausių dienų savo karjeroje.

„Norėčiau parodyti, kad nesame tokie silpni, kaip rodo pirmųjų rungtynių rezultatas. Tai buvo prasčiausios mūsų rungtynės Europos lygos atrankoje. O varžovai, priešingai, tą susitikimą pavadino geriausiu. Tikiuosi, kad kitos rungtynės bus pati svarbiausia diena mūsų klubui ir įdomiausias renginys vilniečiams“, – vylėsi futbolo specialistas.

M.Zubas prisipažino, kad pirmą kartą savo karjeroje pralaimėjo rungtynes rezultatu 0:5: „Niekada anksčiau nebuvau patyręs tokios nesėkmės.“

Treneris viliasi, kad ketvirtadienį 21 val. 30 min. prasidėsiantį mačą stebės pilnas stadionas žiūrovų – kaip įprasta, kuomet „Žalgiris“ žaidžia Europos lygos atrankoje.

Komandos kapitonas A.Jankauskas tikino, kad buvo sunku žiūrėti į rungtynes išvykoje iš šalies: „Visur vėlavome, jie greičiau priėmė sprendimus aikštėje. Atrodo, žinojome, kaip žaisti, bet vis tiek nesugebėjome. Viskas susideda po truputį – psichologinės ir fizinės galimybės. Jie – aukštesnės klasės žaidėjai.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius