Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ palaužė Izraelio vicečempioną Beer Ševos „Hapoel“ 1:0

Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komanda per kontrolines rungtynes su Izraelio vicečempionu Beer Ševos „Hapoel“ iškovojo pergalę rezultatu 1:0 (0:0).
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai / VMFD „Žalgiris“/Sauliaus Čirbos nuotr.

„Žalgirio“ komandoje rungtynes pradėjo Armantas Vitkauskas, Andro Švrljuga, Semiras Kerla, Algis Jankauskas, Ramūnas Radavičius, Jakubas Wilkas, Artūras Žulpa, Mantas Kuklys, Deividas Šemberas, Serge‘as Nyuiadzi ir Linas Pilibaitis.

Atsargoje liko Aivaras Bražinskas, Egidijus Vaitkūnas, Mantas Fridrikas, Paulius Janušauskas, Rytis Leliūga, Vaidotas Šilėnas, Pavelas Komolovas, Kristis Andreou ir Andrius Velička, o Georgas Freidgeimas dėl nedidelės traumos mačui nebuvo registruotas.

„Žalgiris“ pirmajame kėlinyje visiškai dominavo aikštėje, o Izraelio komanda per 45 minutes atliko vos vieną tolimą smūgį vartų link.

„Žalgiris“ pirmajame kėlinyje visiškai dominavo aikštėje, o Izraelio komanda per 45 minutes atliko vos vieną tolimą smūgį vartų link.

„Žalgiris“ pirmą pavojingą ataką surengė jau 2 minutę. R.Radavičius iš kairiojo krašto pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, ten prie jo pirmas spėjo L.Pilibaitis, bet puolėjo pozicijoje vėl žaidusiam mūsų saugui įvarčio pelnyti nepavyko.

Itin arti įvarčio „Žalgiris“ buvo du kartus. 14 min. M.Kuklys puikiu perdavimu išvedė S.Nyuiadzi vieną prieš varžovų vartininką. Prancūzas suklaidino varžovų vartų sargą, bet į tuščius vartus smūgiavo iš gana aštraus kampo ir nepataikė.

35 min. D.Šemberas ir S.Nyuiadzi surengė dar vieną gražią ataką kairiuoju kraštu. Išpuolio pabaigoje kamuolys atiteko M.Kukliui, kurio iš 25 metrų smūgiuotas kamuolys praskriejo truputį virš skersinio.

Pirmajame kėlinyje M.Kuklys tolimais smūgiais laimę bandė dar keletą kartų, bet rimtas pavojus „Hapoel“ vartams nekilo. Iš toli po kartą taip pat smūgiavo D.Šemberas bei S.Nyuiadzi, bet jiems taip pat nepavyko pataikyti į vartus.

VIDEO: Vilniaus "Žalgirio" ir Izrarelio ekipos kontrolinė dvikova

Per pertrauką Marekas Zubas pakeitė abu kairiajame krašte žaidusius futbolininkus – R.Radavičiaus ir S.Nyuiadzi vietą užėmė Egidijus Vaitkūnas ir Vaidotas Šilėnas.

55 min. būtent po V.Šilėno smūgio nuo baudos aikštelės kampo varžovų vartininkas šuolyje nukreipė kamuolį į kampinį. Atliekant šią standartinę padėtį oro dvikovą laimėjo S.Kerla, bet bosnio gava smūgiuotas kamuolys nuskriejo greta vartų.

61 min. dar kartą klastingu smūgiu iš toliau laimę pabandė M.Kuklys, bet kamuolys ir vėl praskriejo truputį virš vartų.

67 min. „Hapoel“ pirmą kartą šiose rungtynėse atliko smūgį į vartų plotą, bet po rikošeto kamuolys atskriejo A.Bražinskui tiesiai į rankas.

Į šį išpuolį vilniečiai atsakė pavojingu tolimu L.Pilibaičio, kuris po Andriaus Veličkos pasirodymo aikštėje atsitraukė į saugų grandį, smūgiu. Kamuolys eilinį kartą nuskriejo virš vartų. Lygiai taip pat baigėsi ir analogiškas P.Janušausko bandymas 70-ąją min.

79 min. vilniečiams pagaliau pavyko savo žaidybinį pranašumą paversti įvarčiu. Po M.Kuklio pakelto kampinio „Hapoel“ futbolininkai visiškai vieną paliko A.Jankauską ir šis kaire koja nepaliko vilčių varžovų vartininkui – 1:0!

79 min. vilniečiams pagaliau pavyko savo žaidybinį pranašumą paversti įvarčiu. Po M.Kuklio pakelto kampinio „Hapoel“ futbolininkai visiškai vieną paliko A.Jankauską ir šis kaire koja nepaliko vilčių varžovų vartininkui – 1:0!

Per paskutiniąsias mačo 10 min. vilniečiai ir toliau kontroliavo žaidimą, bet pavojingų momentų nebesukūrė.

„Žaidėme su geru varžovu ir, manau, tai buvo tikrai gero lygio rungtynės. Mes labai gerai joms pasirengėme, žaidėjai aikštėje atliko viską, ko reikalavo treneris, – po mačo kalbėjo A.Skerla. – Sužaidėme labai gerai taktiškai, varžovai net neturėjo realių progų įmušti. Šiandien atrodėme labai tvarkingai gynyboje, turėjome ir keletą puikių galimybių įmušti. Manau, laimėjome pelnytai.“

Treneris negailėjo gerų žodžių komandos naujokui Semirui Kerlai ir kitiems futbolininkams.

„Man labai patiko S.Kerlos žaidimas. Jis žaidė labai kibiai, agresyviai, atliko keletą labai gerų tolimų perdavimų. Manau, jis tikrai sustiprins mūsų komandą, – teigė A.Skerla. – Šiandien visi labai gerai atrodė, nežinau, ko mes čia užvalgėme.“

Pasak vilniečių trenerio, „Žalgiris“ dirba pagal iš anksto parengtą planą ir kol kas jo vykdymas nuteikia labai optimistiškai.

„Yra pasirengimo pirmosioms rungtynėms su Zagrebo „Dinamo“ planas ir mes jį vykdome – pasiruošimas nuo šeštadienio vyksta pilnu tempu. Su „Dinamo“ reikia žaisti taip pat kaip šiandien, taip pat atiduoti visas jėgas, laikytis trenerio nurodymų ir, manau, mes tikrai galime kažką pasiekti“, – sakė A.Skerla.

VIDEO: A.Skerlos komentaras


Kitas kontrolines rungtynes Lenkijoje „Žalgiris“ žais liepos 6 dieną su Kipro čempionu Nikosijos APOEL.

Vilniaus MFD „Žalgiris“ 1:0 Beer Ševos „Hapoel“

Įvartis: Algis Jankauskas (79).

Geltona kortelė: Williamas Suarezas (29).

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas (62‘ Aivaras Bražnskas), Andro Švrljuga, Semir Kerla (73‘ Mantas Fridrikas), Algis Jankauskas, Ramūnas Radavičius (46‘ Egidijus Vaitkūnas), Jakub Wilk (62‘ Pavel Komolov), Artūras Žulpa (66‘ Andrius Velička), Mantas Kuklys (83‘ Kristis Andreou), Deividas Šemberas (62‘ Paulius Janušauskas), Serge Nyuiadzi (46‘ Vadotas Šilėnas), Linas Pilibaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius