-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje prasidėjo tarptautinis policijos mėgėjų futbolo turnyras (nuotraukos)

Penktadienį Vilniuje prasidėjo 6-asis tarptautinis policijos futbolo turnyras generalinio komisaro taurei laimėti. Turnyras skirtas paminėti Lietuvos policijos profesinę šventę – Angelų sargų dieną.
Turnyro akimirka
Turnyro akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tarptautinis policijos mėgėjų futbolo turnyras pirmą kartą Lietuvoje surengtas 2004 metais. Jo sumanytojas – Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos viršininkas Gintaras Bagužis, organizatorius – Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriaus Vilniaus miesto poskyris. Turnyras skirtas populiarinti futbolo žaidimą tarp Lietuvos gyventojų, ypač –teisėsaugos darbuotojų, skatinti bendradarbiavimą tarp šalių policijos, kūno kultūros ir sporto organizacijų.

Nemažo būrio žaidėjų ir žiūrovų sulaukęs pirmasis futbolo turnyras 2004-aisiais parodė, kad šia sporto šaka ir renginiu labai domimasi, ir ne tik policijos bendruomenėje. Į turnyrą noriai įsitraukė kitų teisėsaugos institucijų – prokuratūros, Vadovybės apsaugos departamento prie VRM darbuotojai, Viešojo saugumo tarnybos prie VRM ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM pareigūnai. Pirmasis tarptautinis policijos futbolo turnyras pelnė daugelio šalies sporto gerbėjų pripažinimą, todėl buvo nuspręsta jį organizuoti ir ateityje.

Surengus 2-ąjį tarptautinį futbolo turnyrą, jo sėkme jau neabejota. Taip gimė tradicija Lietuvos policijos profesinės dienos proga rengti tarptautinę sporto šventę. Kasmet ji suburia vis daugiau dalyvių ir žiūrovų. Futbolo aikštėje jau rungėsi Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Gruzijos, Turkijos ir Italijos policijos darbuotojai, prisistatę Lietuvoje net keliomis futbolininkų komandomis.

Praėjusiais metais turnyras sulaukė daugiau kaip dešimties komandų, šiemet dalyvių skaičius padvigubėjo – „Sportimos“ arenos futbolo aikštėje su Lietuvos futbolininkais varžosi kone 20 užsienio valstybių komandų. Šiais metais turnyras sulaukė ir gausaus būrio rėmėjų – organizacijų, įstaigų, kurių darbuotojai su šeimomis yra vieni aktyviausių turnyro gerbėjų, o verslo parko „Gariūnai“ komanda „Posūkis“, kaip ir ankstesniais metais, įtraukta į turnyro dalyvių sąrašą.

6-ojo tarptautinio policijos futbolo turnyro globėjas – Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, vienas iš organizatorių – Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius