Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 28 /16:13

Vladimiras Putinas kaltina JAV bandymu atimti iš Rusijos pasaulio futbolo čempionatą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad JAV pareigūnai ne atsitiktinai nusitaikė į FIFA atstovus ir taip bandantys atimti iš Rusijos 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą.
FIFA prezidentas Seppas Blatteris ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
FIFA prezidentas Seppas Blatteris ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos žiniasklaidos ir Vladimiro Putino bandymai apkaltinti JAV kišimusi į FIFA reikalus, sprendžiant Rusijoje vyksiantį pasaulio čempionatą Vakarų žiniasklaidoje vertinama kaip nevykęs propagandos sklaidos bandymas. Mat čempionatų šeimininkų paskyrimą tiria ne JAV, o Šveicarijos federalinė policija.

Aišku, kad tai yra mėginimas užblokuoti S.Blatterio perrinkimą FIFA prezidentu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasmerkė FIFA įtakingų delegatų areštus JAV tyrėjų prašymu, sakydamas, kad tai yra Vašingtono mėginimas išversti Steppą Blatterį iš tos organizacijos vadovo posto.

„Aišku, kad tai yra mėginimas užblokuoti S.Blatterio perrinkimą FIFA prezidentu, ir tai yra nepaprastai rimtas tarptautinių organizacijų darbo principų pažeidimas“, – sakė V.Putinas, kurio komentarus televizija parodė ketvirtadienį.

Savo nepasitenkinimą išreiškė ir Rusijos užsienio reikalų ministerija, paskelbusi, kad jai sukėlė daug klausimų FIFA atstovų suėmimas Ciuricho viešbutyje. Rusija paragino Vašingtoną liautis vykdyti savo teisinius veiksmus už savo sienų ir kvietė vadovautis tarptautinėmis teisnėmis normomis. 

Tarptautinę futbolo federaciją (FIFA) krečia iki šiol neregėtas korupcijos skandalas. Galingiausią pasaulio futbolo organizaciją tiria net dvi tarnybos – FTB Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Šveicarijos policija.

Trečiadienį JAV tarnybos suėmė 7 aukšto rango FIFA pareigūnus dėl kaltinimų korupcija.

Šveicarijos policija apklaus 10 FIFA atstovų, kurie balsavo 2018 ir 2022 metų pasaulio čempionatų šeimininkų rinkimuose. Šie įvykiai neturėtų atsiliepti penktadienį rengiamiems FIFA prezidento rinkimams.

Šveicarijos federalinė prokuratūra trečiadienį pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl FIFA veiksmų suteikiant teisę organizuoti pasaulio čempionatus Rusijoje ir Katare. Jie apklaus 10 FIFA tarybos narių, kurie balsavo dėl 2018 ir 2022 metų čempionatų šeimininkų paskyrimo.

Į šį sąrašą patenka ir Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko, kuris trečiadienį pareiškė, kad pareigūnų areštai Šveicarijoje nėra susiję su Rusijos sėkmingomis pastangomis užsitikrinti teisę organizuoti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius