Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMFD „Žalgiris“ lieka be stadiono, bet tikisi pelnyti sidabro medalius

Lietuvos futbolo A lygos čempionate pagrindinės intrigos nebeliko: čempiono vardą trečią sezoną iš eilės užsitikrino Panevėžio „Ekranas“, o štai kova dėl antrosios vietos išlieka. Ir turbūt išliks iki pat paskutinio turo.
Šventės akimirka
Ištikimiausi „Žalgirio“ gerbėjai tiki komandos ateitimi / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Medalis

Kol kas antrą vietą užimanti VMFD „Žalgirio“ ekipa ir Marijampolės „Sūduva“ dar sužais po dvejas rungtynes, dabar vilniečiai marijampoliečius lenkia 3 taškais. Tačiau lemtingu turėtų tapti paskutinio turo susitikimas, kuriame abi ekipos žais Vilniuje. Nepriklausomai nuo oro lapkričio 14 dieną (net jei būtų šilta rudens diena), dvikova vyks po stogu, „Sportimos“ arenoje. 

Su „Žalgirio“ stadionu  futbolininkai, atrodo, atsisiveikino praėjusį savaitgalį. Šių metų vasarą sostinės valdžia išdavė leidimą griauti stadioną, ko gero, ši daug skambių pergalių mačiusi arena liks tik istorijoje: „Mes treniruojamės Vingio parke esančiame stadione, tačiau ten žaisti oficialių rungtynių ateityje turbūt negalėtume. Dabar A lygos varžybų arenoms keliami aukšti reikalavimai, o ten ir aikštės danga nekokia, ir persirengimo kambariai prastoki. Jei atvirai – nežinau, kaip bus kitais metais. Vilniuje stadionai tampa labai rimta problema. Mažesni miesteliai pasistatė daugiau ar mažiau normalius futbolui tinkančius stadionus, o mes sostinėje liekame be nieko. Tikrai blogai. Jeigu buvusį “Vėtros„ stadioną perimtų Lietuvos futbolo federacija, galbūt tada nuomotumėmės iš federacijos. bet visa tai bus aišku kitais metais. Mūsų komanda po sezono pabaigos dar sportuos – iki gruodžio 1 dienos treniruosimės po 3 kartus per savaitę. Tada jau lauks poilsis“, – sako „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentas Mindaugas Čepas.

Jo teigimu, šį sezoną ekipa pasiryžusi baigti ant antro garbės pakylos laiptelio: „Žinant, kokia tragiška situacija buvo prieš metus, ir žvelgiant į dabartinį ekipos rezultatą, galime džiaugtis, kad logiškai einame teisingu keliu. Šiai dienai klubo vadovybė vykdo visus savo įsipareigojimus, sportininkai treniruojasi ir atkakliai dirba – visi žino, kad klubas siekia savo tikslų. Likusios dvejos čempionato rungtynės – išvykoje su “Šiauliais„ ir namuose su “Sūduva„ – bus labai sunkios. Tikrai nesijaučiame viena koja jau bestovintys ant antro garbės pakylos laiptelio, nenorime ir neturime paprasčiausios teisės atsipalaiduoti anksčiau laiko. Norime sezoną baigti pergale, o kaip bus 2011 metais, kol kas nespėliokime“, – teigia ir sunkiausiais laikais su sostinės „Žalgiriu“ buvęs treneris.     

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius