Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMFD „Žalgiris“ sukirto rankomis su Europos jaunių čempionu

Praėjusią savaitę VMFD „Žalgiris” pasirašė sutartį su gynėju iš Rusijos Jan Bobrovskij. Vos padėjęs parašą ant sutarties, 20–metis futbolininkas išvyko į gimtąjį Sankt Peterburgą, kur skubiai turėjo spręsti darbo vizos problemą, rašo oficiali klubo interneto svetainė.
Janas Bobrovskij
Janas Bobrovskij / „Žalgirio“ nuotr.

Dėl skubios išvykos į Sankt Peterburgą J. Bobrovskij pirmąjį interviu davė Rusijos, o ne Lietuvos žiniasklaidai. Sutartį su „Žalgiriu“ pasirašęs 2006–ųjų Europos jaunių čempionas apie naująją savo karjeros stotelę kalbėjosi su Sportsdaily.ru inerneto svetainės korespondentu. Pateikiame skaitytojams sutrumpintą interviu versiją.

– Janai, kaip pats vertinate naują savo karjeros etapą? Ko iš jo laukiate?
– Praėjusių metų pabaigoje baigėsi mano sutartis su „Zenit“, ir niekas nesiruošė jos pratęsti, todėl susirasti kitą klubą buvo būtina. Pirmą kartą apie „Žalgirio“ variantą išgirdau dar vasario pradžioje. Prieš dvi savaites atvykau į Lietuvos sostinę, pasitreniravau su komanda, sužaidžiau kelias draugiškas rungtynes ir pasirašiau sutartį. Įsipareigojau sau, kad pasirašysiu sutartį iki mamos gimimo dienos. Taip įvyko, kad padėjau parašą ant dokumento prieš dvi dienas iki šio įvykio.

Tėvai – jūsų ištikimiausi fanai?
Mano tėvai labai įdėmiai stebi mano pasirodymus, o mama kartu yra mano svarbiausias futbolo patarėjas.

Kas jus priviliojo į Lietuvos komandą?
Man labai patiko klubo vadovų požiūris į komandą, į žaidėjus, taip pat paminėčiau jų profesionalų visų futbolo aspektų suvokimą. Kolektyvas surinktas gana vieningas, visi futbolininkai – gero lygio. Pasitreniravęs su kai kuriomis pirmo Rusijos diviziono komandomis, galiu pasakyti, kad „Žalgiris“ – niekam nenusileistų. Atvykęs į Lietuvą, pasijutau čia gana komfortiškai ir ramiai. Šios aplinkybės turbūt negalima pavadinti futbolo faktoriumi, bet ji ir suvaidino lemiamą vaidmenį „Žalgirio“ naudai.

– Jūs, Janai, kaip pionierius. Lietuva – nauja jaunų rusų žaidėjų, nepatekusių į pagrindą po žaidimo rezerve, kryptis. Dauguma bando prasimušti per Rusijos pirmos ir antros lygų rėčius.
– Man šiuo metu svarbiausia – žaisti ir progresuoti. Pasiūlymų iš antrosios lygos aš net nesvarsčiau, kadangi turnyro lygis, mano nuomone, neaukštas. Pirmos lygos klubų susidomėjimą savimi jutau, tačiau nė vieno jų nei vadovai, nei treneriai nevertino manęs kaip pagrindo žaidėjo.

– O pasiūlymų iš kitų Rusijos „Premjer“ lygos klubų turėjote?
– Susidomėjimas buvo, bet nenoriu apie tai kalbėti. Dabar aš „Žalgirio“, su kuriuo noriu laimėti Lietuvos čempionatą ir sėkmingai sužaisti ateities Eurotaurėse, žaidėjas. Esu įsitikinęs, kad tie vaikinai, kurie šiandien susirinko į komandą, kartu su vyr. treneriu pajėgs pasiekti aukščiausių tikslų.

– Be komandos uždavinių sprendimo, kokius asmeninius tikslus turite šiems metams?
– Noriu žaisti kiekvieneriose rungtynėse ir progresuoti. Taip pat norėtųsi susigrąžinti Rusijos jaunimo rinktinės trenerio Igorio Kolyvanovo pasitikėjimą ir patekti į jo komandos sudėtį.

Priminsime, jog nuo 2005–ųjų iki praėjusių metų J.Bobrovskij rungtyniavo Sankt Peterburgo „Zenit“ jaunimo ir dublerių komandose. Prieš kelerius metus atstovaudamas Rusijos U–17 rinktinei „Žalgirio“ naujokas laimėjo Europos čempionato aukso medalį. VMFD „Žalgirio“ peržiūroje gynėjas iš Rusijos praleido dvi savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius