Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žalgiriečio A.Kaludžerovičiaus sąskaitoje – antrasis „hetrikas“ iš eilės

Panašu, jog „SMScredit.lt A lygos“ lyderis Vilniaus „Žalgiris“ surado panacėją ne tokiam rezultatyviam puolimui – ja tapo serbas Andrija Kaludžerovičius. Puolėjas antrame mače iš eilės pasižymėjo „hetriku“, o jo vedami žalgiriečiai 19-ojo turo susitikime namuose net 4:1 (2:0) sutriuškino Jonavos „Lietavą“, turnyro lentelėje užimančią šeštą poziciją.
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / Vilniaus „Žalgirio“ nuotr.

A.Kaludžerovičius jau vienos iš pirmųjų atakų metu galėjo pasižymėti, po Lino Pilibaičio perdavimo smūgiavęs į vartininką. Vis dėlto 8-ąją minutę serbas atidarė savo įvarčių sąskaitą: po aštraus Mano Kuklio perdavimo puolėjas išvengė varžovo globos ir užtikrintai nuginklavo Giedrių Kvedarą.

Išsiveržęs į priekį „Žalgiris“ ir toliau dominavo, kūrė pavojingas progas bei greitai padvigubino rezultatą. G.Kvedaras atrėmė kelis varžovų smūgius, tačiau 27-ąją minutę buvo bejėgis, kai efektingą Bahrudino Atajičiaus perdavimą įvarčiu pavertė tas pats A.Kaludžerovičius.

Serbas jau netrukus galėjo įforminti „hetriką“, bet jo galva smūgiuotą kamuolį už galinės linijos nukreipė puikiai sužaidęs vartų sargas. Netrukus po pakelto kampinio pro šalį smūgiavo Linas Pilibaitis.

„Lietava“ pirmame kėlinyje atrodė bedantė ir tik pavieniais perdavimais į baudos aikštelę pagrasino sėkmingai besigynusiems šeimininkams. Prasta gynyba neapsikentęs Robertas Poškus atliko keitimą, vietoje Beno Spietinio į aikštę išleisdamas Martyną Dūdą.

Trečiojo įvarčio ilgai laukti neteko: jau 51-ąją minutę po L.Pilibaičio perdavimo tiksliai vienu lietimu smūgiavo A.Kaludžerovičius, baudos aikštelėje paliktas visiškai laisvas. Savo ruožtu 63-iąją minutę rezultatas tapo nepadorus, kai po M.Kuklio pakelto kampinio iš arti kamuolį į vartus nukreipė Mamadou Mbodjis.

Per likusį pusvalandį „Žalgiris“ atleido vadeles ir leido svečiams sukurti ne vieną pavojingą progą. Čempionams priklausantis Tautvydas Eliošius pasiuntė kamuolį virš vartų, o netrukus saugo brolis Tadas spyrė tiesiai į Saulių Klevinską.

Būtent aktyviai rungtyniavęs Tadas Eliošius 86-ąją minutę sugebėjo sušvelninti rezultatą. Arnas Paškevičius atmetė kamuolį atgal, kurį techniškas „Lietavos“ saugas netruko nukreipti į vartus.

Savo progą dar turėjo jonaviečių žaidimą pagyvinęs Marius Ganusauskas, tačiau futbolininkas, išvengęs varžovo gynybos, smūgiavo gerokai virš vartų.

Nepaisant pralaimėjimo, Robertui Poškui teko dar viena karti piliulė. 79-ąją minutę strategui teko atlikti priverstinį keitimą – traumą patyrusį vartininką G.Kvedarą pakeitė čempionate debiutavęs vartininkas Dmitrijus Babenka.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 18 13 2 3 41:16 41
2. Klaipėdos „Atlantas“ 19 12 3 4 31:17 39
3. „Trakai“ 18 11 3 4 27:13 36
4. Marijampolės „Sūduva“ 18 10 4 4 31:22 34
5. Kauno „Stumbras“ 19 5 3 11 24:36 18
6. Jonavos „Lietava“ 19 4 5 10 21:33 17
7. Utenos „Utenis“ 18 4 0 14 15:32 12
8. „Kauno Žalgiris“ 19 2 6 11 18:39 12

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: T.Radzinevičius („Sūduva“) – 9, A.Sylla („Atlantas“) ir M.Maksimovas („Atlantas“) – 8 įvarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius