Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ treneris Vitalijus Stankevičius: „Pavasarinėje aikštėje – daugiau kovos nei futbolo“

Vilniaus „Žalgirio“ komandos vyr. treneris neslėpė, kad lygiosios ne tas rezultatas kurio tikėjosi Šiauliuose, tačiau komandai ne visuomet sekėsi rasti žaidimą pirmą kartą rungtyniaujant ant žolės, o ne dirbtinėje aikštėje.
Vitalijus Stankevičius
Vitalijus Stankevičius / avgi.lt nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Vitalijus Stankevičius gyrė „Šiaulių“ ekipą, kuri pasak jo – viena iš tų ekipų, dėka kurių čempionato lygis kyla aukštyn.

Primename, jog sekmadienį A lygos VI-ojo turo mačas tarp „Šiaulių“ ir „Žalgirio“ baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

– Treneri, apie šias lygiąsias tikriausiai galima sakyti, kad netenkino nei vienos komandos?

– Jūs matėte, kad mes išleidome antrą puolėją ir „Šiauliai“ nemiegojo, išleido taip pat antrą puolėją. Netenkino lygiosios nei mūsų nei varžovų, mes atvykome tikėdamiesi laimėti – neišėjo. Lygiosios dėsningas rezultatas, nes tokioje pavasarinėje aikštėje, parodyti technišką futbolą, žemais perdavimais, buvo labai sunku žaisti. Daugiau buvo kovos, dvikovų, kas laimėdavo jas, tas turėdavo šiokią tokią persvarą. Pirmame kėlinyje po mūsų grubios klaidos, „Šiauliai“ turėjo progą, kuomet vienas prieš vartininką atsidūręs Arvydas Veikutis neįmušė, tai buvo realiausia rungtynių proga. Buvo daug standartinių padėčių, tačiau abi komandos išsaugojo savų vartų saugumą.

– Tai buvo pirmosios „Žalgirio“ rungtynės natūralioje aikštėje, tai turėjo įtakos žaidimui?

– Taip, pirmą kartą žaidėme ant žolės, to pasekoje pirmame kėlinyje nesisekė „užsikabinti“ už kamuolio, vyrams sunkiai sekėsi priprasti prie aikštės, vėliau susitvarkė. Žaidimas buvo apylygis, daugiau kovos nei futbolo, nei mes, nei „Šiauliai“ nežaidėme gėriau. Buvo ir susistumdymas, kuris žinoma nepuošia rungtynių, tačiau tai parodo, kad komandos žaidė emocingai.

– Ar „Šiauliai“ yra pagrindinis „Žalgirio“ konkurentas kovojant dėl vietos turnyrinėje lentelėje?

– Reikia kovoti su kiekviena komanda, tai parodo ir praėjusio turo rezultatai ir mūsų komandų nesėkmės. Manau bus įdomus čempionatas, kiekvienose rungtynėse reikia kautis. Pirmasis ketvertas, mano nuomone ir laikys įtampoje vieni kitus, vienas turas gali būti sėkmingas vieniems, kitą – kitiems. „Šiauliai“ – gera komanda, šiandien parodė savo kovingumą, gerą komandinę dvasią. Kuo daugiau tokių komandų, tuo įdomesnis ir aukštesnio lygio čempionatas.

* * *

„Šiaulių“ vyr. trenerį Saulių Širmelį tenkino komandos žaidimas prieš „Žalgirį“ (0:0) gynyboje, kuris, pasak stratego, arti tokio, kurį jis norėtų matyti. Treneris apgailestavo, kad nepavyko išnaudoti progų, kurių žalgiriečiai daug susikurti varžovams neleidžia.

– Prieš rungtynes, sakėte, kad taškų praradimas bus skausmingesnis „Šiauliams“ nei „Žalgiriui“, ar ir po lygiosiomis pasibaigusių rungtynių taip pat galvojate? 

– Tikriausiai tokią dieną, tikslingiausia išsiskirti taikiai, nedaryti niekam blogo. Tačiau tai tik juokais. Jei rimtai – tai „Žalgiris“ žaidė išvykoje, tad mums minus du, jiems plius vienas taškas. Pagal pačią rungtynių eigą, mes turėjome vieną šimtaprocentinę progą, kuomet gal paskubėjo Arvydas Veikutis. Gerai, tai, kad varžovams nieko panašaus neleidome sukurti. Tad žaidimas gynyboje, su kai kuriomis išimtimis, jau panašus į taip kaip norėtume atrodyti. Žaidėme ne su kiemo komanda, kokių A lygoje ir nėra. O „Žalgiris“ ir įvarčiu praleido mažiau nei mes, ir ne tik mes susidūrėme, kad šiai komandai sunku įmušti. Komanda vadovaujasi taisykle, kad geriausia gynyba – puolimas, šiandien mes jiems to neleidome padaryt.

– Buvo principinė, ne tik komandų, bet ir trenerių dvikova?

– Su Vitalijumi Stankevičiumi praleidome daug laiko ne tik rinktinėje, bet ir „Kauno“ klube, tad esame geri bičiuliai. Tačiau kalbant apie futbolą, šiuo metu esame skirtinguose barikadų pusėse, mūsų komandos kovoja aikštėje, o po rungtynių priešiškumai baigiasi – esame ne priešai, tik varžovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius