Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ treneris Vitalijus Stankevičius: teisėjas toleravo „Ekrano“ žaidėjų simuliacijas

Vakar Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai namų rungtynėse Marijampolėje 0:1 (0:1) turėjo pripažinti A lygos čempiono Panevėžio „Ekrano“ pranašumą.
Vitalijus Stankevičius
Vitalijus Stankevičius / avgi.lt nuotr.

Po mačo „Žalgirio“ treneris Vitalijus Stankevičius tikino priekaištų auklėtiniams neturintis. Net ir Nerijui Astrauskui, kuris rungtynių pabaigoje, kai komanda kilo į lemiamą šturmą, už grubią pražangą prieš Dušaną Matovičių buvo nubaustas raudona kortele ir pašalintas iš aikštės.

Tačiau V.Stankevičius priekaištavo teisėjui, kuris, pasak stratego, toleravo futbolininkų simuliacijas. Šioms rungtynėms teisėjavo klaipėdietis Audrius Kancleris.

„Sakyčiau, lygiosios būtų dėsningas rezultatas, bet patys kalti, kad neįmušėme. Galėjome tai padaryti, nors progų turėjome nedaug. Manau, patirtis daug ką nulėmė. „Ekranas“ moka kontroliuoti rungtynių tempą ir įmušę greitą įvartį sąmoningai jį sumažino. Mus greitas varžovų įvartis išmušė iš vėžių, o „Ekranas“ tuomet sulindo į gynybą ir ėmė žaisti kontratakomis.

Ar turiu priekaištų žaidėjams? Neturiu. Net ir N.Astrauskui. Žaidėjai irgi nervus turi. Kažkodėl vienai komandai viskas leidžiama, kitai – ribojama. N.Astrauską tai išvedė iš pusiausvyros. Pažiūrėkite, kiek simuliavimo buvo... Aišku, tai futbolo dalis. Mano vyrai žaidė futbolą – gražų, normalų futbolą, nesimuliavo, todėl priekaištų jiems neturiu. Pralaimėjome, bet ne karą.“

V.Stankevičius pripažino, kad įtakos rezultatui turėjo ir tai, kad namų rungtynes „Žalgiris“ buvo priverstas žaisti Marijampolėje. „Be abejo, neigiamos įtakos tai turėjo. Savoje aikštėje būtų dvigubai lengviau. Bet, deja, yra tokia situacija, kad Vilniuje nėra stadiono“, – teigė V.Stankevičius.

„Dabar svarbiausia atstatyti komandą psichologiškai, nes nėra kur trauktis. Jau dabar nuo pirmaujančių komandų daug atsiliekame (nuo „Ekrano“ keturiais, nuo „Sūduvos“ – trimis taškais, – red. past.). Kita turą abu lyderiai žais tarpusavy, tad turėsime progą pasivyti“, – pridūrė V.Stankevičius.

„Ekrano“ strategas Valdas Urbonas po rungtynių kalbėjo: „Džiaugiuosi pergale, nes žaidėme su stipriu varžovu. Matėsi, kad „Žalgiris“ siekė teigiamo rezultato. Buvo neramu, nes šeštadienį su pratęsimu žaidėme LFF finalą. Buvo abejonių dėl žaidėjų atsistatymo, tačiau psichologiškai vyrai buvo nusiteikę. Aišku, pasisekė įmušti pačioje rungtynių pradžioje, bet ir tolesnė eiga įrodė, kad  esame verti trijų taškų. Laikėmės drausmės, disciplinos, kiekvienas atliko tą darbą, kurį reikėjo atlikti, ir tai buvo raktas į pergalę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius