Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zlatanas Ibrahimovičius, Garethas Bale'as – kokių dar futbolo žvaigždžių nebus pasaulio pirmenybėse?

Visas pasaulis antradienio vakarą užgniaužęs kvapą stebėjo ir spėliojo, ko nebus kitų metų pasaulio futbolo pirmenybėse – Zlatano Ibrahimovičiaus ar Cristiano Ronaldo. 70-iai milijonų prancūzų tai visiškai nerūpėjo, nes „Les Bleus“ Paryžiuje rašė istoriją – panaikinusi dviejų įvarčių deficitą ir įveikusi Ukrainą pasiekė Braziliją. Vis dėlto pasaulio čempionate trūks nemažai futbolo pasaulio žvaigždžių.
Zlatanas Ibrahimovičius
Zlatanas Ibrahimovičius / „Scanpix“ nuotr.

Zlatanas Ibrahimovičius – 32 metų futbolininkas šiuo metu neabejotinai patenka į geriausių pasaulio puolėjų penketuką, tačiau jo Rio neišvysime. Švedui teko savo vietą užleisti kitai superžvaigždei – Cristiano Ronaldo.

Z.Ibrahimovičius jau žaidė 2002 ir 2006 metų pasaulio čempionatuose, tačiau dabar jam teks praleisti antrą iš eilės turnyrą. Gaila, nes 2018-aisiais švedų įvarčių mašinai jau  bus 37-eri, tad tikėtis jį išvysti tose pasaulio pirmenybėse gali tik dideli optimistai.

Garethas Bale'as
Garethas Bale'as

Garethas Bale'as – brangiausio pasaulio žaidėjo Brazilijoje taip pat nebus. Jo atstovaujama Velso rinktinė UEFA atrankos zonos A grupėje iškovojo tik tris pergales ir su dešimt taškų aplenkė tik makedonus. G.Bale'as nebus vienintelis valas, kurio trūks pasaulio pirmenybėse – puikią sportinę formą demonstruojantis Londono „Arsenal“ saugas Aaronas Ramsey Brazilijos stadionuose taip pat nelakstys.

Robertas Lewandowskis – Lenkijos rinktinė pasaulio pirmenybėse pastarąjį sykį žaidė 2006 metais, kai „Borussia“ puolėjui buvo vos 18 metų. Be R.Lewandowskio, pasaulio pirmenybėse trūks ir „Borussia“ saugų dueto – Jakubo Blaszczykowskio bei Lukaszo Piszczeko bei „Arsenal“ ir „Southampton“ vartininkų – Wojciecho Szczęsny bei Arturo Boruco.

Kiti žinomi Europos žaidėjai, pasaulio čempionatą stebėsiantys per TV: Marekas Hamšikas („Napoli“, Slovakija), Henrikhas Mkhitaryanas („Borussia“, Armėnija), Davidas Alaba („Bayern“, Austrija), Tomašas Rosicky ir Petras Cechas („Arsenal“ ir „Chelsea“, Čekija), Christianas Eriksenas („Tottenham“, Danija), Stevanas Jovetičius ir Mirko Vučiničius („Manchester City“ ir „Juventus“, Juodkalnija), Adrianas Mutu (Rumunija), Branislavas Ivanovičius („Chelsea“, Serbija), Samiras Handanovičius („Udinese“, Slovėnija), Arda Turanas ir Burakas Yilmazas („Atletico“ ir „Galatasaray“, Turkija), Andrejus Jermoilenko („Dinamo“, Ukraina).

Pietų Amerikos zonoje – kur kas mažiau žvaigždžių praradimų. Didelių į Rio nevažiuosiančių žvaigždžių sąrašas trumpas – Oscaras Cardozo („Benfica“, Paragvajus), Jeffersonas Farfanas ir Claudio Pizarro („Schalke“ ir „Bayern“, Peru), Juanas Arango („Bourssia M“, Venesuela).

Papiss Cisse
Papiss Cisse

Afrikos futbolo gerbėjai Brazilijoje nepamatys taip pat kelių aukšto kalibro futbolininkų. Ten nebus Senegalo puolėjų dueto – Demba Ba („Chelsea“) ir Papiss Cisse („Newcastle United“). 

Trūks ir mažiau žinomo, tačiau itin talentingu laikomu egiptiečio Mohamedo Salaho („Basel“), Togo rinktinės puolėjo Emmanuelio Adebayoro („Tottenahm“), Kenijos rinktinės lyderio Victoro Wanyama („Southampton“), bei marokiečių – Mehdi Benatia („Roma“) ir Youneso Belhanda („Dinamo“).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius