-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 03

15min.lt mėnesio sportininkas – Ričardas Berankis

Portalo 15min.lt skaitytojai geriausiu spalio mėnesio Lietuvos sportininku išrinko tenisininką Ričardą Berankį. Geriausias Lietuvos tenisininkas įveikė Klaipėdos „Neptūno“ vieną lyderių Valdą Vasylių ir buriuotoją Roką Milevičių.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24 metų R.Berankis spalio mėnesį pasiekė vieną didžiausių pergalių karjeroje, įveikdamas tuo metu 9-ąją pasaulio raketę Milošą Raoničių. Šiuo metu geriausias Lietuvos tenisininkas vis dar medžioja reitingo taškus ir tikisi patekti į „Australian Open“ varžybas.

Portalo 15min.lt rinkimuose R.Berankis įveikė „Neptūno“ puolėją V.Vasylių, kurio metimas paskutinėmis rungtynių su Belgrado „Crvena Zvezda“ akimirkomis padėjo Klaipėdos klubui pasiekti istorinę pirmąją pergalę Eurolygoje.

33 proc. skaitytojų balsų surinkęs krepšininkas nuo tenisininko atsiliko nedaug, už R.Berankį balsavo 39 proc portalo 15min.lt lankytojų. Trečias šįkart liko 27 proc. balsų surinkęs R.Milevičius.

Būtent buriuotojo įtraukimas į kandidatus sulaukė nemažai skaitytojų diskusijų komentaruose.

„Milevičius pateko į komandą, ot tai įvykis. Gal reik kažką pasiekt toj komandoj, o ne praeit atranką... 7 komandos po 10 žmonių. nu tai nekosmonautas koks, kad tik vienas į mėnulį išeitų. o pirmasis iš lietuvių tai manau dėl to, kad prieš tai niekas ir nebandė stot :) pasaulis pilnas gabių sportininkų, tik gabiausi užsiima normalia veikla, o ne gaišti metus laiko jūroje“, – rašė vienas skaitytojas (kalba netaisyta).

Vis dėlto, buriuotojas sulaukė ir palaikymo: „Tik už Roką, vien patekimas į VOR yra vienas didžiausių pasiekimų, o dalyvavimas tai kiekvieną dieną susidūrimas su įvairiausiais iššūkiais. Be to, jau pateko į Lietuvos buriavimo istoriją kaip pirmasis lietuvis dalyvaujantis VOR, vien už tai verta balsuoti už Roką!!“

„Tik už Roką Milevičių. Jis pateko į 70 stipriausių buriuotojų gretas. O Berankis kelintas ten reitinge? Na o trečiasis tai čia visai netinka. Nes pirmi du garsina pasauliniu, o trečiasis, kaip sakoma savo, kaimo smėlio dėžėje kapstosi.“

R.Berankis komentaruose nesulaukė nei skatinimo, nei peikimo, tačiau surinko daugiausia taškų ir antruoju bandymu tapo 15min.lt mėnesio sportininku. Tenisininkas rugsėjį šiuose rinkimuose liko antras, į priekį praleidęs Joną Valančiūną.

Portalo 15min.lt mėnesio sportininkai:

Balandis – Dainius Zubrus

Gegužė – Paulius Jankūnas

Birželis – Lietuvos regbio-7 rinktinė

Liepa – Ramūnas Navardauskas

Rugpjūtis – Giedrius Titenis

Rugsėjis – Jonas Valančiūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius