-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 01

15min.lt mėnesio sportininko rinkimai: irkluotojų duetas, Lietuvos regbio-7 rinktinė ar Laura Asadauskaitė?

Portalas 15min.lt kviečia skaitytojus prisiminti birželio mėnesio sporto įvykius ir išrinkti labiausiai Lietuvos sportui nusipelniusius birželio mėnesio sportininkus. Šį mėnesį rinkimuose tarp kandidatų įrašėme irkluotojus Rolandą Maščinską ir Saulių Ritterį, Lietuvos regbio-7 rinktinę ir penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę. Kviečiame jus balsuoti už labiausiai, jūsų manymu, nusipelniusį sportininką, o komentaruose tikimės, kad parašysite, kodėl būtent jis nusipelnė birželio mėnesio geriausio Lietuvos sportininko prizo.
Laura Asadauskaitė, Lietuvos regbio-7 rinktinė, Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris
Laura Asadauskaitė, Lietuvos regbio-7 rinktinė, Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris / 15min.lt montažas

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris

Ne vienerius metus Lietuvą aukščiausio kalibro apdovanojimais džiuginantis irkluotojų Rolando Maščinsko ir Sauliaus Ritterio duetas nustebino ir vėl. Irkluotojai birželio pradžioje vykusiame Europos čempionate buvo stipriausi ir į Lietuvą parvežė aukso medalius. Lietuviai finale 2000 m distanciją įveikė per 6 min., 8,82 sek. ir puse sekundės aplenkė artimiausius varžovus bei pagerino Europos čempionatų rekordą.

Lietuvos irkluotojai Europos čempionais jau yra tapę 2011 metais. Po metų jie užėmė ketvirtąją vietą, o pernai tapo vicečempionais.

Čempionais tapę vyrai birželio pradžioje leidosi ir į neįprastą avantiūrą – dalyvavo profesionalioje fotosesijoje, kurios tikslas – paraginti moteris birželio 28-ąją dalyvauti „AVON moterų bėgime“, skirtame palaikyti moteris kovoje su krūties vėžiu. Dėl kilnaus tikslo jie sutiko ir apnuoginti kūnus. 

Alfredo Pliadžio nuotr./Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris
Alfredo Pliadžio nuotr./Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris

Lietuvos regbio-7 rinktinė

Birželio viduryje Kaune virė ypatingos regbio aistros. Lietuvos regbio-7 rinktinė iškovojo fantastišką pergalę Europos čempionato A diviziono turnyre Kaune ir iškovojo vienintelį kelialapį į aukščiausią lygą. Dramatiškame čempionato finale Lietuvos vyrai 22:17 (5:12) nugalėjo Lenkijos rinktinę.

Lietuvos rinktinė kitais metais „Grand Prix“ divizione žais su tokiomis pripažintomis komandomis kaip Prancūzija, Anglija, Velsas, Italija. Be jų, šių metų „Grand Prix“ turnyre žaidžia Belgija, Ispanija, Škotija, Rusija, Portugalija, Vokietija, Rumunija ir Gruzija. Paskutinę vietą po keturių turų užėmusią komandą pakeis būtent lietuviai.

Lietuvos regbio-7 rinktinė pateko tarp 12 stipriausių Europos regbio komandų. Pagal šį rodiklį regbis Lietuvoje nusileidžia tik krepšiniui.

Evaldo Šemioto nuotr./Lietuvos ir Lenkijos regbio-7 susitikimas
Evaldo Šemioto nuotr./Lietuvos ir Lenkijos regbio-7 susitikimas

Laura Asadauskaitė

Lietuvė Laura Asadauskaitė birželio mėnesį vėl pakilo ant prestižinių varžybų prizininkių pakylos. Mūsų valstybės sportininkė JAV Sarasotos mieste vykusiame pasaulio taurės finale užėmė antrąją vietą, nors prieš paskutinę rungtį Laura buvo atsilikusi 82 sek. nuo lyderės. Dėl apdovanojimo taip pat kovojusi buvusi Lietuvos pilietė, o dabar Rusijos sportininkė Donata Rimšaitė liko dešimta, nors prieš lemiamą rungtį buvo šešta.

Nugalėtoja penkiakovininkė tapo mėnesio viduryje Maskvoje vykusiame Kremliaus taurės šiuolaikinės penkiakovės turnyre. Galutinėje įskaitoje L.Asadauskaitė surinko 1309 taškus bei aplenkė 23 varžoves.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Laura Asadauskaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Laura Asadauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius