Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 22

2012 metų Europos dviračių treko čempionatas – Panevėžyje

Europos dviračių sporto sąjunga (UEC) patvirtino, kad 2012 m. Panevėžyje vyks Europos dviračių treko čempionatas. Tai – pirmosios tokio aukšto rango tarptautinės dviračių varžybos, rengiamos Lietuvoje.
Čia yra vienintelis Baltijos šalyse olimpinius standartus atitinkantis 250 m ilgio dviračių trekas
2012-aisiais Panevėžio treke išvysime stipriausius Europos dviratininkus / „Cido“ arenos administracijos nuotr.

„Puiki naujiena. Džiugu, kad Panevėžyje vyks ne tik 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato grupės rungtynės, bet ir 2012 m. Europos dviračių treko čempionatas. Apie tai daug kalbėjome ir su Lietuvos dviračių sporto federacijos vadovais, siekį rengti čempionatą išreiškėme ir UEC“, - džiaugėsi Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius.

Birželio mėnesį pokalbyje su meru V.Satkevičiumi UEC prezidentas Voicechas Valkievičius (Wojciech Walkiewicz) neslėpė susižavėjimo Panevėžio treku ir arena. Anot prezidento, mūsų miesto trekas tinkamas Europos, Pasaulio čempionatams  ir olimpinėms varžyboms ir įeina į geriausiųjų pasaulio trekų penketuką.

Lietuvai surengti čempionatą reikės apie 1 mln. Lt. Dalį skirs Kūno kultūros ir sporto departamentas, Panevėžio savivaldybė ir rėmėjai.

„Miestui čempionatas – ne tik garbė, bet ir didžiulė atsakomybė, nemaža finansinė našta. Tačiau ne veltui viso pasaulio miestai aršiai konkuruoja dėl teisės rengti tokio rango sporto varžybas. Tai, be abejonės, nauda miesto įvaizdžiui, smulkiajam, ypač paslaugų verslui. Be to, tai puiki reklama mūsų trekui, todėl manau, kad čempionatas bus didelis postūmis areną išnaudoti ne tik varžyboms, bet ir užsienio rinktinių stovykloms“, - teigė meras V.Satkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius