-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 29

2015 metų Europos tradicinės karatė čempionatas vyks Vilniuje

Šveicarijos mieste Ženevoje įvyko 2014 metų pasaulio tradicinės karatė čempionatas. Jame vyko suaugusiųjų, jaunimo, jaunių, jaunučių kovos ir Vaikų pasaulio taurės („Children for peace World Cup“) varžybos. Taip pat paaiškėjo, kad kitais metais čempionatas vyks Lietuvoje.
Marijus Jacevičius
Marijus Jacevičius / Danieliaus Buckaus nuotr.

Gausi Lietuvos delegacija čempionate neliko be apdovanojimų. Suaugusiųjų varžybose mūsiškiai džiaugėsi dviem bronzos apdovanojimais. Asmeninėse kumitė varžybose ant prizininkų pakylos užkopė Paulius Čerška, o komandinėje kumitė rungtyje tą pačią poziciją P. Čereška užėmė kartu su Paulium Mackoniu, Darium Balčiūnu ir Norbertu Motiejūnu. Kelią į finalą mūsų ekipai pusfinalyje užkirto būsimi pasaulio čempionai brazilai.

Jaunučių varžybose individualios katos rungtyje trečias liko Marius Jacevičius.

Jaunių amžiaus grupėje lietuviai iškovojo pirmąją ir trečiąją vietas. Mantas Cibulskis nepaliko vilčių konkurentams fuku-go rungtyje, Dominikas Jegoras buvo trečias kumitė varžybose.

Vaikų pasaulio taurės varžybose individualios katos rungtyje (2003-2004 m.; pajėgiausia grupė – rudi-juodi diržai) niekas neprilygo Hermiui Dranevičiui. Tuo metu Simas Mukauskas katos varžybose buvo antras (2003-2004 m.; antroji grupė – žali-mėlyni diržai).

Jungtinėje 2003-2004 ir 2001-2002 m. gimusių sportininkų amžiaus grupėje H. Dranevičius, S, MUkauskas ir Julius Jonytis užėmė trečiąją vietą komandinės katos rungtyje.

Mūsų kelias bei filosofija – šiandien geriau nei vakar, rytoj geriau nei šiandien. 

„Rinktinė pasirodė tikrai gerai, bendrame kontekste buvo pademonstruotas aukštas pasirengimo lygis, susilaukėme labai daug komplimentų iš varžovų – JAV, Brazilijos sportininkų. Jie negailėjo šiltų žodžių mūsų sportininkams ir dėkojo už galimybę kovoti, pasikeisti patirtimi, pasitikrinti galimybes vieniems su kitais, – pasakojo Lietuvos rinktinės treneris, Lietuvos tradicinės karatė asociacijos (LTKA) prezidentas Giedrius Dranevičius. –

Lyginant su pernykščiu Europos čempionatu Prahoje, visų mūsų sportininkų meistriškumas išaugo, jie jautėsi tvirčiau, labiau pasitikėjo savo jėgomis. Aš, kaip visada, matau dar daug spragų, ką reikėtų keisti, tobulinti, tačiau tai ir yra mūsų kelias bei filosofija – šiandien geriau nei vakar, rytoj geriau nei šiandien. Pasitikrinome, žinome, kur esame ir kaip atrodome, pasauliniame kontekste, dirbsime toliau.“

Kitais metais LTKA ir Lietuvos sportininkų laukia itin didelis išbandymas. Mat būtent Ženevoje per Tarptautinės tradicinės karatė federacijos (ITKF) kongresą paaiškėjo, kad 2015 m. Europos tradicinės karatė čempionatas ir Europos vaikų taurės varžybos vyks Vilniuje.

„Apie šį čempionatą pradėjome galvoti prieš trejus metus, esame gavę ir privalomą Kūno kultūros ir sporto departamento pritarimą. Jau gerokai anksčiau kalbėjomės apie tai su kitų šalių atstovais, tad ITKF kongrese konkurentų neturėjome. Kitos šalys jau buvo nusiteikę, kad čempionatas vyks Lietuvoje ir atitinkamai pasikoregavę savo pačių planus dėl turnyrų rengimo. Mes tik pristatėme savo kandidatūrą ir ji buvo patvirtinta. Visi jau yra buvę Lietuvoje, puikiai ir labai teigiamai prisimena mūsų rengtus čempionatus, tad niekas neprieštaravo apsilankyti čia dar kartą“, – pasakojo G. Dranevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius