-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 10

Abdul-Jabbaras: sergu leukemija (video)

Prieš beveik metus Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) legendai Kareemui Abdul-Jabbarui medikai diagnozavo retos formos leukemiją. Dabar visų laikų rezultatyviausias NBA žaidėjas nusprendė prasitarti apie kamuojančią ligą.
Kareemui Abdul–Jabbarui diagnozuota reta leukemijos liga
Kareemui Abdul-Jabbarui diagnozuota reta leukemijos forma. / „Scanpix“ nuotr.

Naujausi tyrimai suteikė vilčių, o gydytojai teigia, jog 62 metų legenda turi šansų išgyventi. „Gydytojas pasakė: „Tu turi labai gerus šansus ir toliau visavertiškai gyventi be drastiškų pasikeitimų“, – pasakojo 218 cm ūgio K.Abdul-Jabbaras.

„Aš dažnai karščiuodavau ir stipriai prakaituodavau, supratau, kad tai nėra normalu net ir mano amžiaus žmonėms. Nusprendžiau pasitikrinti, o kai iš medikų išgirdau, kad man leukemija, labai išsigandau! Pamaniau, kad gyventi liko vos mėnesis“, – prisiminė K.Abdul-Jabbras.

Buvęs krepšininkas nusprendė netylėti ir garsiai dalytis mintimis apie šią ligą interneto socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ bei dalyvauti akcijose, įvairiose konferencijose, susijusiose su šios ligos gydymu.

„Tikiu, kad užsiimdamas šia veikla galiu padėti kitiems žmonėms“, – tvirtino šešis kartus NBA naudingiausiu žaidėju pripažintas K.Abdul-Jabbaras. Ilgametis Los Andželo „Lakers“ žaidėjas nestokoja optimizmo ir neketina pasiduoti: „Su leukemija gyventi galima, tikiu, kad man pavyks!“

VIDEO: Kareem Abdul-Jabbar top 10 plays

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius