-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 09

Agassi: „Niekada nežaidžiau teniso pavartojęs narkotikų“

Legendinis tenisininkas Andre Agassi teigė nenustebęs, kai jo prisipažinimas vartojus narkotikus tuo metu, kai sportavo, sukėlė didžiulę diskusijų audrą pasaulio sporto visuomenėje. Tačiau amerikietis paneigė kalbas, jog galėjo žaisti tenisą pavartojęs metamfetamino, nes, jo teigimu, tai tiesiog neįmanoma fiziškai.
Prisipažindamas vartojęs narkotikus A.Agassi norėjo, jog žmonės apie jį žinotų tikrąją tiesą
Prisipažindamas vartojęs narkotikus A.Agassi norėjo, jog žmonės apie jį žinotų tikrąją tiesą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš niekada nevartojau narkotikų turnyruose, nes žaisti tenisą pavartojus metamfetamino yra tiesiog neįmanoma fiziškai. Pirmiausia ypač suaktyvėja širdies ritmas, todėl būtų neįmanoma nusiraminti, ypač paduodant kamuoliuką lemiamomis mačo akimirkomis. Pavartojęs narkotikų taip pat nenori nei valgyti, nei gerti, todėl organizmas susilpsta fiziškai ir būtų neįmanoma dvikovoje išlikti kovingam ilgiau nei vieną setą“, – dienraščiui „Sydney Morning Herald“ sakė A.Agassi, apie tai, jog vartojo narkotikus, prisipažinęs autobiografijoje „Open“.

39 metų amerikietis teigė, kad audringa reakcija, kurią pasaulio sporto visuomenėje sukėlė netikėtas prisipažinimas, jo nenustebino.

„Nė kiek nenustebau. Puikiai žinojau, jog daugybė žmonių manimi nusivils, ant manęs supyks. Pats daugybę metų gyvenau nusivylęs savimi, todėl žmonių pyktis manęs nė kiek nenustebino. Man prireikė daugybės metų, kol galėjau susigyventi su tuo. Tačiau nebegalėjau ilgiau to slėpti –  tai yra tikroji tiesa apie mane“, – atviravo 1997 metais pričiuptas vartojęs narkotikus tenisininkas.

Kai karjera bei vardas pakibo ant plauko, A.Agassi išsigando ir bandė išsisukti melu.  Amerikietis Teniso profesionalų asociacijai (ATP) tvirtino per neapsižiūrėjimą išgėręs draugo gėrimą su jo narkotikais ir taip sugebėjo išvengti diskvalifikacijos. Priešingu atveju A.Agassi tenisą būtų turėjęs pamiršti 3 mėnesiams.

„Labiausiai gailiuosi, jog tada pamelavau. Manau, jei būčiau pasakęs teisybę, būčiau greičiau su tuo susigyvenęs ir nebūčiau savęs graužęs tiek daug metų. Manau, prisipažinimas tada man būtų padėjęs daugiau nei melas“, – sakė aštuonis „Didžiojo kirčio“ turnyrus per karjerą laimėjęs A.Agassi, iš profesionalaus sporto pasitraukęs 2006 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius