Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 19

Aistros dėl BMW: KKSD vadovas kaltina melu Lietuvos tautinį olimpinį komitetą

Lietuvos Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės (KKSD) generalinis direktorius Edis Urbanavičius teigė, jog jį atakuojantis Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) „žaidžia be taisyklių“.
Daina Gudzinevičiūtė ir Edis Urbanavičius
Daina Gudzinevičiūtė ir Edis Urbanavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

KSSD išplatintame pareiškime E.Urbanavičius apkaltino kitą Lietuvos sporto įtakingą organizaciją dėl melagingos informacijos.

„Praėjusią savaitę Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) atstovė Ieva Kutkaitė visuomenei pateikė melagingą informaciją, – teigiama E.Urbanavičiaus pareiškime. – Iš esmės, dėl apmokestinimo ypatumų visų mokesčių mokėtojų pinigais, išlaikomos organizacijos atstovė apkaltino KKSD negrąžinant panaudos sutartimi prieš daugiau nei 10 metų suteikto automobilio BMW.

Automobilis (ne limuzino klasės, kaip yra teigiama) panaudos sutartimi KKSD suteiktas prieš daugiau nei 10 metų, kai KKSD vadovavo Algirdas Raslanas, tuometis LTOK viceprezidentas. Automobiliu naudojosi ir prieš tai buvęs KKSD vadovas Klemensas Rimšelis. Šiuo metu, vieninteliu KKSD disponuojamu automobiliu, naudojasi departamento darbuotojai ir direktorius atlikdami departamento funkcijas.

Pagal panaudos sutartį automobilis buvo skiriamas olimpiniams ciklams. Po Rio de Žaneiro žaidynių sutartis nebuvo pratęsta, tačiau LTOK nei raštu, nei žodžiu neprašė automobilio grąžinti. Be to, pagal Lietuvos civilinio kodekso nuostatas, jeigu pasibaigus sutarties terminui panaudos gavėjas daugiau kaip dešimt dienų toliau naudojasi daiktu ir panaudos davėjas tam neprieštarauja, tai laikoma, kad sutartis tapo neterminuota.“

Anot E.Urbanavičiaus, 2015 m. KKSD raštu kreipėsi į kuruojančią Vidaus reikalų ministeriją, prašydamas leisti nuomoti naudotą automobilį su pilnu aptarnavimu, atsisakant LTOK suteikto automobilio. Tokio automobilio eksploatavimas 2016 metais departamentui būtų kainavęs tiek pat arba mažiau nei faktiškai 2016 metais patirtos išlaidos iš LTOK gautam automobiliui.

„Joks atsakymas iš ministerijos dėl KKSD prašymo įstaigai leisti nuomoti tarnybinį automobilį iki šios dienos negautas, – skundėsi E.Urbanavičius. – KKSD yra vienintelė institucija prie LR Vyriausybės, kuri neturi tarnybinio automobilio.“

KKSD vadovas tvirtino, kad tai yra Dainos Gudzinevičiūtės vadovaujamo LTOK ataka prieš jį.

„LTOK įvairiais būdais, taip pat melu ir manipuliacijomis, bando sustabdyti KKSD vykdomą sporto finansavimo reformą, kuriai pritaria didesnioji sporto federacijų dalis, – teigė E.Urbanavičius. – LTOK negali susitaikyti, jog netenka sporto valdymo monopolio ir įtakos, todėl žaidimu be taisyklių bando juodinti Kūno kultūros ir sporto departamentą prie LR Vyriausybės ir jos vadovą.

Dėl LTOK paskleisto melo KKSD ketina kreiptis į atitinkamas institucijas. Dėl apmokestinimo ypatumų visų mokesčių mokėtojų pinigais išlaikoma organizacija turi laikytis etikos ir moralės standartų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius