-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 30

„Ambersail“ komandos vadovas: nors esame nykštukai tarp jūrinių valstybių, Lietuvos vardas Australijoje skamba išdidžiai

Pailsėję po trijų parų lenktynių „Rolex Sydney Hobart“ regatoje, „Ambersail“ buriuotojai skaičiuoja rezultatus – 13 vieta, aplenktos kitos dvi to paties „Volvo 60“ tipo jachtos, pasiektas asmeninis greičio rekordas.
„Ambersail“
„Ambersail“ / Daniel Forster nuotr.

„Tai viena įdomiausių regatų, kurias yra tekę plaukti. Labai skirtinga, ypatingai sudėtinga, šiek tiek varginanti, bet labai smagi,“ – varžybas apibendrino „Ambersail“ kapitonas Simonas Steponavičius.

Buriuotojų pasakojimu, susidomėjimas „Rolex Sydney Hobart“ regata Australijoje toks pat, kaip pas mus – Europos krepšinio čempionatu. Komanda iš Lietuvos, mažai kam girdėtos šalies kitame pasaulio krašte, sulaukia nemažo vietinės žiniasklaidos dėmesio. Ypatingai – po įtempto ir intriguojančio finišo, kai likus vos 40 mylių iki kranto „Ambersail“ aplenkė kitą regatos svečią – Japonų jachtą „KLC Bengal 7“.

„Jie atvyko toliausiai iš visų laivų, iš skirtingų planetos pusrutulių, labai skirtingais laivais, atstovaudami skirtingoms buriavimo tradicijoms ir kultūrai, bet finišavo vos kelių minučių skirtumu,“ – skelbia Australijos žiniasklaida.

Anot kapitono S.Steponavičiaus, „Ambersail“ japonus vijosi maždaug parą, o aplenkti konkurentus pavyko pasikeitus orui, kai vėjas nuo 12-15 mazgų staiga pakilo iki 30-35.

„Tokie staigūs pokyčiai – klasikinis pietų vandenynų scenarijus. Gerai, kad buvome tokį matę, žinojome, kaip jame elgtis, spėjome laiku susimažinti bures. Užėjus staigiam škvalui, mes susitvarkėme su situacija žymiai geriau, ir tai leido mums japonus prisivyti ir galų gale, po labai smagių lenktynių, aplenkti. Tai labai pakėlė visų nuotaiką. Aiškiai pamatėme, kad mes savo meistriškumu galime duoti kolegoms pamokų,“ – sakė S.Steponavičius.

Vis tik didžiausiu laimėjimu regatoje „Ambersail“ įgula laiko tai, kad pavyko aplenkti kitus du tokio paties „Volvo 60“ tipo laivus, ir pasiekti asmeninį, o galbūt ir Lietuvos, greičio rekordą – antrą varžybų dieną per 8 valandas „Ambersail“ nuplaukė 136 jūrmyles arba vidutiniškai 17 jūrmylių per valandą.

„Pirmą kartą teko sutikti, kad būtų trys „Volvo 60“ vienose lenktynėse, ir mes juos abu aplenkėme gana stipriai -„Southern Excellence“ ir „Merit“ atitinkamai po 6 ir 13 valandų. Mano galva, tai parodo, kad esame pakankamai gerai įsisavinę šį laivą, sugebame jį gerai valdyti ir buriuoti,“ – sakė „Ambersail“ kapitonas.

Abu varžovai turi didžiulę patirtį „Rolex Sydnet Hobart“: „Southern Excellence“ kapitonas A. Wenhamas regatoje dalyvauja 7-ą kartą, „Merit“ kapitonas L. Rodriguezas – 5-ą, o navigatorius D. Watsonas – net 16.

„Pirmą kartą atplaukti į kokią nors vietą ir lenktyniauti su vietiniais laivais – tai tas pats, kas žaisti slėpynių su kaimynų vaikais jų kieme. Jie žino kiekvieną užkaborį, o tu tik daugmaž gali įsivaizduoti. Bet mes įrodėm, kad esam geresni,“ – sakė S. Steponavičius.

„Sydney-Hobart regata – įsimintinas ir, sakyčiau, istorinis įvykis Lietuvos buriavime. Mažai kas tikėjo, kad tai įmanoma, bet “Ambersail„ įgula tai padarė. Nors esame nykštukai tarp jūrinių valstybių, tačiau Lietuvos vardas čia, Australijoje, skamba išdidžiai,“ – sakė komandos vadovas ir „Ambersail“ navigatorius Raimundas Daubaras.

„Ambersail“ įgulos kapitonas „Rolex Sydney Hobart“ regatoje – Simonas Steponavičius, vairinininkai – Raimondas Šiugždinis, Saulius Pajarskas ir Tauras Rymonis. Komandos vadovas ir „Ambersail“ navigatorius – Raimundas Daubaras. Įgulą taip pat sudaro Arūnas Burkšas, Ramūnas Bložė, Regimantas Buožius, Linas Ivanauskas, Tomas Ivanauskas, Paulius Jeršovas, Klaudio Kliučinskas, Gintautas Milevičius, Rokas Milevičius, Alvydas Naujėkas, Gediminas Sirvidas, Algimantas Variakojis, Rokas Vaičiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius