Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 14

Andoros regbininkai neturi pretenzijų dėl Šiauliuose patirtos „obuolių krušos“

Už Lietuvos nacionalinės regbio rinktinės pergales FIRA prezidentas Jeanas–Claude'as Baque'as perdavė 2009 metų Europos regbio III diviziono čempionų prizą šios tarptautinės federacijos viceprezidentui vilniečiui Alfonsui Grumbinui.
Lietuvos regbininkai įveikė Andorą rezultatu 40:12 (23:0).
Lietuvos regbininkai įveikė Andorą rezultatu 40:12 (23:0). / Artūro Stapčinsko nuotr.
Temos: 2 Andora Regbis

Tai įvyko Prancūzijos sostinės bankų „Societe Generale“ asociacijos konferencijų salėje, kur vyko FIRA generalinės asamblėjos sesija. Šis unikalus 7 kg svorio čempionų prizas puikuojasi ant ąžuolinės (50x70 cm) lentos.

Šios sesijos metu taip pat buvo priimti dar du geri sprendimai Lietuvos regbiui. Armėnija, kuri spalio 31 dieną neatvyko žaisti į Klaipėdą su Lietuvos rinktine, siekė, kad jai nebūtų įskaitytas pralaimėjimas bei mačas būtų žaidžiamas 2010 metų pavasarį. Tačiau FIRA juridinė komisija buvo griežta – ne tik įskaitė armėnams pralaimėjimą rezultatu 0:25, bet ir skyrė šios šalies federacijai solidžią piniginę baudą.

Dar viena konfliktinė situacija įvyko spalio 10 dieną rungtynių tarp Lietuvos bei Andoros ekipų metu Šiaulių stadione. Rungtynes gana aiškia persvara 40:12 laimėjo lietuviai, bet prieš pat rungtynių pabaigą žiūrovai gausiai obuoliais apmėtė svečių sportininkus, o vienas iš aistruolių bandė įsiveržti į aikštę ir kažką aiškinti rungtynių teisėjui. Dėl tokio poelgio Lietuvos regbio federacijai grėsė nemalonumai – piniginė bauda ir Šiaulių stadiono diskvalifikacija. Posėdyje Paryžiuje pokalbyje su Andoros regbio federacijos prezidentu pavyko įtikinti, kad šis „obuolių srautas“ buvo atsitiktinis ir Andora po to jokių pretenzijų neturėjo, tad FIRA juridinei komisijai sumažėjo darbo.

Kitas Europos čempionato III diviziono rungtynes Lietuvos rinktinė balandžio 17 ir 24 dienomis išvykose žais su Šveicarija bei Serbija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius