-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 19

Andrejus Zadneprovskis: „Pagal taisykles žirgo keisti negalėjome“

Londono olimpinė čempionę Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę Rio ištiko didžiulė nelaimė. Jojimo rungtyje lietuvei teko itin aikštingas žirgas, keturis kartus nešokęs per kliūtį, tad Laura iš šios rungties buvo eliminuota ir neteko šanso kautis dėl medalio. Po jojimo rungties L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės vyras ir treneris Andrejus Zadneprovskis buvo nusivylęs, tačiau pačiai sportininkei priekaištų neturėjo.
Andrejus Zadneprovskis
Andrejus Zadneprovskis / Vytauto Dranginio nuotr.

Pirmajame rate žirgas Calgary Z net du kartus numetė Egipto sportininkę Haydy Morsy. A.Zadneprovskis teigė, kad tai galėjo lietuvei padėti.

Jeigu H.Morsy būtų išsilaikiusi ant žirgo, o šis būtų keturis kartus sustojęs – kaip nutiko L.Asadauskaitei – pagal taisykles lietuviai būtų galėję prašyti žirgo keitimo.

„Labai nepasisekė su burtais. Pagal taisykles keisti žirgą galima tik po keturių sustojimų. Egiptietė silpnai sėdėjo – ji po sustojimų virsdavo nuo žirgo. Po dviejų nukritimų ją nuėmė. Ji tikrai būtų padariusi keturis sustojimus, jei nebūtų nukritusi. Tačiau neišsilaikė ir mes negalime prašyti keisti žirgo“, – taisyklių niuansus pasakojo A.Zadneprovskis.

Kadangi H.Morsy nuo žirgo krito, tai laikoma raitelio, o ne žirgo kalte.

„Čia apšilime žirgas yra vienas, o aikštėje jau kitas – žiūrovai, spaudimas. Laura sakė, jautė kaip žirgas net drebėjo. Čia toks mūsų sportas, tokia mūsų dalia, reikia nusiraminti. Nulis taškų, ji bėgs, bet startuos su autsaideriais.

Neturiu Laurai pretenzijų. Apšilime viskas atlikta gerai, bet aikštėje žirgas tiesiog atsisakė šokti ir viskas. Bandė ir nubausti, bet žirgas tik dar labiau sukompleksavo. Labai gaila, apmaudu“, – teigė A.Zadneprovskis.

Lygiai tokia pati nesėkmė jojimo rungtyje ištiko ir 2008 metų olimpinę čempionę bei 2015 metų pasaulio čempionę Leną Schoneborn. Jos žirgas taip pat keturis sykius sustojo ir vokietė buvo eliminuota iš jojimo rungties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius