-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 18

Apdovanoti Lietuvos 2009 metų kilnaus sportinio elgesio laureatai

Pagrindinis prizas įteiktas Birutei Užkuraitytei – Statkevičienei. LTOK garbės diplomai skirti Laurynui Misevičiui, Arūnui Bagdonui, Jonui Bragai, Kazimierui Bartkevičiui ir Henrikui Virpšai. Apdovanojimus įteikė LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas, Lietuvos kilnaus elgesio komiteto prezidentas Arvydas Juozaitis, KKSD generalinis direktorius Ritas Vaiginas, praneša LTOK.
LTOK apdovanoti kilnaus sportinio elgesio laureatai
LTOK apdovanoti kilnaus sportinio elgesio laureatai / LTOK nuotr.

Džentelmeniško sportinio elgesio nominantų skaičius jau perkopė per šimtą. Šiais metais jų padaugėjo dar šešiais. O jei pridėsime ir kolektyvinius apdovanojimus, skaičiuose tikrai susipainiosime, nes šalia tarptautinių ir Europos nominacijų, skirtų Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, nacionalinius apdovanojimus yra pelniusi LTOK sportininkų komisija, Lietuvos keliautojų sąjunga, Eišiškių rajono merginų rankinio komanda ir Šiaulių miestas. O kur dar patys svariausi apdovanojimai: aštuoni tarptautiniai ir trys europiniai. Išeitų, kad kasmetis derlius – šešios septynios nominacijos.

Maždaug trečioji dalis kandidatūrų atkrinta. Dažnam koją pakiša jo sporto šakos federacijos nuomonė ar kokia nors iš seniausių laikų jo kolegų priminta pikantiška sportinės biografijos detalė. Kaip antai, viena garsi sportininkė nebuvo nominuota už tikrai didelį ir nesavanaudišką indėlį į ekipos draugių pergales, nes, pasirodo, kartą po nesėkmingų varžybų tėškė sriubą tiesiai treneriui į veidą...

Dažniausiai kandidatūras kilnaus sportinio elgesio nominacijoms gauti siūlo sportinių institucijų atstovai, kaip sakoma, jausdami prievolę, bet yra be galo nuoširdžių nestandartinių atvejų, kai kandidatūrą teikia sportininko kaimynai, šeima, buvę auklėtiniai, kraštiečių klubo nariai. O štai Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas buvo pateikęs nacionaliniam ir tarptautiniam apdovanojimui brito kandidatūrą. Ir užsienietis tuos laurus gavo.

2010 m. kovo 18–ąją 2009 metų kilnaus sportinio elgesio laureatais tapo šeši sporto žmonės. Pagrindinį prizą nutarta skirti olimpietei Birutei Užkuraitytei–Statkevičienei už savanorišką trenerio darbą su neįgaliais sportininkais, pavyzdinę sportinę karjerą, sveikatinimo ir edukologinę veiklą. Jos kandidatūrą teikė Lietuvos olimpiečių asociacijos prezidentas Eugenijus Levickas.

Už asmeninį pavyzdį, gerinant futbolo teisėjavimo kokybę ir teisėjų parengimą, LTOK garbės diplomą pelnė Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Jonas Braga. LTOK garbės diplomu už pavyzdingą sporto organizatoriaus karjerą, dėmesingumą sportininkams, jų kovos kultūrai ir treniruočių sąlygoms apdovanotas taip pat kaunietis Lietuvos shotokan karatė federacijos prezidentas Kazimieras Bartkevičius. Dar vienas kaunietis Kauno sporto mokyklos „Gaja“ bokso treneris Henrikas Virpša apdovanotas LTOK garbės diplomu už pavyzdinio Lietuvos bokso trenerio įvaizdžio kūrimą.

Pastarąsias tris kandidatūras teikė Kauno miesto savivaldybės administracijos socialinių reikalų departamento kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas. Šeduvos gimnazijos mokinių prezidentas, mokyklos tarybos narys gimnazistas Irmantas Rutkauskas pasiūlė kūno kultūros mokytojo Arūno Bagdono kandidatūrą. Mokytojui atiteko LTOK garbės diplomas už dalykines ir metodines inovacijas kilnaus sportinio elgesio dvasia, kuriant edukacinę aplinką specialiųjų poreikių mokiniams.

Sporto žurnalistas Artūras Gimžauskas pateikė JAV lietuvių delegacijos vadovo VIII pasaulio lietuvių sporto žaidynėse, kurios vyko Vilniuje, JAV lietuvių bendruomenės vicepirmininko sporto reikalams, Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjimo ir sporto sąjungos prezidento Lauryno Misevičiaus kandidatūrą už kilnų poelgį – sportinį džentelmeniškumą, pripažįstant varžovų pranašumą.

Nominantui skirtą LTOK garbės diplomą į užjūrį perduoti maloniai sutiko tuo metu Lietuvoje viešėjęs JAV lietuvių bendruomenės Krašto valdybos pirmininkas Vytautas Mačiūnas ir Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovė Lietuvoje ponia Vida Bandis.

Ceremonijoje dalyvavo specialiai iš Jungtinių Valstijų atskridusi Lauryno Misevičiaus žmona Eugenija. Apdovanojimus teikė LTOK prezidentas, Pasaulio olimpinių komitetų asociacijos Vykdomosios tarybos narys Artūras Poviliūnas ir Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto prezidentas, Europos Fair Play judėjimo revizijos komisijos narys Arvydas Juozaitis. Laureatų vardu atsakomąjį žodį tarė Birutė Užkuraitytė–Statkevičienė ir Vytautas Mačiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius