Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 23

Apklausa: išrinkite 2010 metų Lietuvos sportininką

Naujienų portalas 15min.lt ir dienraštis „15min“ baigiantis metams skaitytojams primena svarbiausius metų akcentus ir siūlo išrinkti „Metų įvykį“ įvairiausiose kategorijose. Šį kartą kviečiame išreikšti savo nuomonę geriausio 2010 metų Lietuvos sportininko rinkimuose.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasirinkti tikrai yra iš ko – 2010 metais mūsų šalies sportininkai pasiekė ne vieną skambią pergalę Europos ir pasaulio čempionatuose. Prisiminkime labiausiai Lietuvos vardą garsinusius mūsų šalies atletus ir išrinkime patį geriausią 2010-aisiais!

AFP/Scanpix nuotr./Ričardas Berankis įveikė Ryaną Sweetingą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis

Tenisininkas Ričardas Berankis 2010-aisiais ne sykį perrašė Lietuvos teniso istoriją. 20-metis talentas pirmą kartą karjeroje pateko į „Didžiojo kirčio“ serijos pagrindines varžybas (Vimbldone ir atvirajame JAV čempionate nužygiavo iki antrojo rato) bei prasibrovė į geriausių planetos tenisininkų 100-tuką (vienu metu buvo 85-as, o metus baigė 87-as).

A.Kripaitės/15min.lt/Klaipėdos metų sportininkas - Aurimas Didžbalis.
A.Kripaitės/15min.lt/Aurimas Didžbalis

Vis ryškiau įsižiebianti Lietuvos sunkiosios atletikos žvaigždė Aurimas Didžbalis įrodė, kad tarp jaunimo (iki 20 metų) lygių neturi nei Europoje, nei pasaulyje. Pasaulio suaugusiųjų čempione svorio kategorijoje iki 94 kg 2010-aisiais debiutavęs marijampolietis užėmė 8-ą vietą.

Juozo Skaros nuotr./A.Gudžiaus sutiktuvių akimirka
Juozo Skaros nuotr./Andrius Gudžius

Auganti Virgilijaus Aleknos pamaina disko metikas Andrius Gudžius patvirtino į jį dedamas viltis. 19-metis lengvaatletis 2010-aisiais tapo pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionu.

AFP/Scanpix nuotr./S.Krupeckaitė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Simona Krupeckaitė

Aukštai kartelę iškėlusi dviračių treko žvaigždė Simona Krupeckaitė, ją išlaikė ir 2010-aisiais. 28 metų uteniškė pasaulio čempionate puošėsi aukso ir dviem bronzos, o Europos – sidabro ir bronzos medaliais. Dviratininkei pakluso ir moterų 200 metrų sprinto rungties pasaulio rekordas (10,793 sek.), kuris gyvavo net 17 metų. 

Reuters/Scanpix nuotr./L.Kleiza sako, kad jau grįžta į ritmą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Linas Kleiza

Krepšininkas Linas Kleiza buvo vienas svarbiausių istorinės Lietuvos rinktinės bronzos pasaulio čempionate kalvių. Šiose pirmenybėse puolėjas buvo išrinktas į simbolinį penketą. 2010-aisiais antrą kartą iš eilės geriausiu Lietuvos krepšininkų išrinktas L.Kleiza žibėjo ir Eurolygoje – sausio 3 dieną 26-ąjį gimtadienį švęsiantis krepšininkas vilkėdamas Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija) klubo marškinėlius nužygiavo iki Eurolygos finalo ir tapo rezultatyviausiu turnyro reguliariojo sezono krepšininku. 

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis

Kanojininkai Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis 2010-aisiais dviviečių kanojų 200 metrų sprinto rungtyje triumfavo ir Europos, ir pasaulio čempionatuose.

AFP/Scanpix nuotr./R.Paakauskienė Europos čempionate pasipuoaė bronza ir auksu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rūta Paškauskienė

Prieš keletą metų ryškiausiomis spalvomis sužibusi stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė savo trofėjų kolekciją aktyviai pildė ir 2010-aisiais. 33 metų sportininkė tapo Europos mišrių dvejetų čempione, o vienetų ir moterų dvejetų varžybose iškovojo bronzos medalius. 

Alfredo Pliadžio nuotr./D.Rasimovičiūtė  bene vienintelė pretendentė į aukatas vietas Vankuveryje.
Alfredo Pliadžio nuotr./Diana Rasimovičiūtė

Po lūkesčių nepateisinusio pasirodymo Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse likusį kartėlį biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė nuplovė Europos čempionate. 26 metų ignalinietė tapo Senojo žemyno 7,5 km sprinto ir 15 km asmeninių lenktynių vicečempione. 

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Donata Rimaaitė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Donata Rimšaitė

Donata Rimšaitė toliau įrodinėja, kad Lietuvos moterys šiuolaikinėje penkiakovėje yra ne prastesnės už tituluotus šalies vyrus. 2010-aisiais 22-ejų atletė tapo pasaulio vicečempione, o Europos pirmenybėse laimėjo bronzą. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žydrūnas Savickas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žydrūnas Savickas

Galiūnas Žydrūnas Savickas antrą kartą iš eilės ir ketvirtą per karjerą tapo pasaulio čempionu. Įrodyti, kad yra stipriausias pasaulio žmogus, 35 metų biržiečiui nesutrukdė net planetos pirmenybėse patirta kojos trauma. Iš viso galiūnas 2010-aisiais varžėsi 16-oje varžybų: 15 kartų buvo pirmas, o kartą – antras. 

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Rezultatyviausiai ia lietuvių žaidė Lietuvos rinktinės puolėjas D.`ernas, kuris pelnė 2 įvarčius
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Darvydas Šernas

Futbolininkas Darvydas Šernas 2010-aisiais iššovė. Iššovė ne tik įvarčiais Lenkijos čempionate, bet ir atstovaujant Lietuvos vyrų rinktinei. 26-erių alytiškis siuntė kamuolį į tokių pasaulinio ryškumo žvaigždžių kaip Ikeras Casillasas (pasaulio ir Europos čempionė Ispanija, Madrido „Real“ klubas) ar Petras Čechas (Čekija, Londono „Chelsea“ klubas) vartus bei buvo išrinktas geriausiu 2010 metų Lietuvos futbolininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius