Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 27

Armstrongas ir Contadoras prašo lietuvio pagalbos

Į didįjį sportą grįžusi dviračių sporto legenda Lance'as Armstrongas prašo Tomo Vaitkaus paramos „Giro d'Italia“ lenktynėse, o kitai žvaigždei Alberto Contadorui prireikė lietuvio paslaugų siekiant „Tour de France“ nugalėtojo titulo.
Tomas Vaitkus
T.Vaitkus dėl savo naudingumo komandai pelnė Lokomotyvo pravardę. / „Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./L.Armstrongas pasirengęs grįžti į elitą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./L.Armstrongas pasirengęs grįžti į elitą

Kazachstano „Astana“ ekipos žvaigždės iš anksto prašo savo komandos draugą ir vieną geriausių šiuo metu Lietuvos dviratininkų T.Vaitkų rengtis prestižiškiausioms pasaulyje daugiadienėms lenktynėms Prancūzijoje ir Italijoje. Amerikietis L.Armstrongas ir ispanas A.Contadoras tikisi, kad lietuvis bus jų paramos grupėje ir padės kovoti dėl pergalės.

„Nesu jo matęs taip rimtai nusiteikusio. Taip intensyviai jis ruošėsi tik kai tapo pasaulio jaunimo čempionu ir pirmąkart startavo lenktynėse „Tour de France“, – apie šiuo metu Ispanijoje besitreniruojantį sūnų 15min.lt pasakojo dviratininko tėvas ir treneris Algirdas Vaitkus.

Jis sakė, kad Tomas mėnesio pabaigoje vyks į treniruočių stovyklą Kalifornijoje, JAV, o paskui startuos pirmose šį sezoną lenktynėse Portugalijoje. „Mano nuomone, jis dabar labiau subrendęs ir žino, ko nori“, – gerų žodžių apie dviratininką negailėjo A.Vaitkus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./A.Contadoras nori pakartoti 2007 metų „Tour de France“ triumfą
AFP/„Scanpix“ nuotr./A.Contadoras nori pakartoti 2007 metų „Tour de France“ triumfą

Dviratininko tėvas nė kiek neperdeda. Vienoje knygoje apie dviračių sportą asmeninis septyniskart „Tour de Fance“ laimėtojo L.Armstrongo treneris Chrisas Carmichaelis lietuvį itin aukštai vertina. „Ten atsiliepimai apie Tomą pasakiški – parašyta, kad lietuvis vertas pusės ekipos ir vadinamas komandos lokomotyvu“, – tikino pašnekovas.

Svarbiausi T.Vaitkaus šių metų startai bus vienadienės lenktynės „Milan-Sanremo“, „Ronde van Vlaanderen“ ir „Paris-Roubaix“. Visos kitos – skirtos sportinei formai palaikyti ir kelti.

Šiuo metu Lietuvoje atostogaujantis T.Vaitkaus tėvas sakė tiesiog iš šono stebintis Lietuvos vyrų dviračio sporto situaciją. „Įspūdis? Nelabai geras. Nenoriu kištis, – sakė skandalingai nuo Lietuvos vyrų treko rinktinės trenerio posto nušalintas specialistas. – Nenoriu atskleisti savo planų, tačiau šio sporto palikti nežadu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius