-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 04

Atkreipdama dėmesį į nuskriaustus irkluotojus Seimo pirmininkė ragina tobulinti sportininkų skatinimo tvarką

Seimo pirmininkė Irena Degutienė kreipėsi į ministrą pirmininką Andrių Kubilių su prašymu peržiūrėti dabar galiojančią Lietuvos sportininkų skatinimo tvarką, kad būtų galima deramai įvertinti visų Lietuvos sportininkų svarbiausius pasiekimus.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Serbijoje vykusiame Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate 2011 m. birželio 19 d. Lietuvai atstovaujantys kanojininkai Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis jau penktą kartą iš eilės iškovojo aukso medalius dviviečių kanojų 200 metrų sprinto rungtyje. Nors minėti sportininkai šioje rungtyje jau yra tapę Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionais, taip pat ne kartą įrodė savo meistriškumą Europos ir pasaulio čempionatuose, tačiau iki šiol nėra tinkamai pagerbti ir įvertinti Lietuvoje“, – rašte premjerui teigia Seimo pirmininkė.

Todėl ji prašo Vyriausybės skubiai apsvarstyti galimybę skirti tinkamas premijas Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionato nugalėtojams Raimundui Labuckui ir Tomui Gadeikiui.

„Kad valstybė galėtų deramai įvertinti visų mūsų sportininkų pasiekimus, būtina tobulinti 2000 m. rugpjūčio 16 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Nr. 927 „Dėl didelio meistriškumo sportininkų ir kitų rinktinės narių skatinimo“ patvirtintą tvarką“, – teigia I. Degutienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius