Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 21

Baidarininkai ir kanojininkai: skurstame, bet kovojame

Pajėgiausi Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai sezoną pradeda jau šį savaitgalį Trakuose. Nepaisydami stipriai apkarpyto biudžeto jie nepraranda optimizmo ir kelia aukštus tikslus – šią vasarą kovoti dėl medalių Europos ir pasaulio čempionatuose.
Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinės spaudos konferencija
Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinės spaudos konferencija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ankstesniais metais skynėme medalius, sunku pasakyti, kaip bus šįmet, – penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinės treneris Egidijus Gustas. – Kai manęs klausia, kaip sekasi, atsakau, kad einame į dugną. Tačiau kad ir kaip sunku būtų finansiškai, vis tiek stengiamės kovoti.“

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos biudžetas pernai sumažėjo 30 proc., o šįmet – dar 50 proc. „Turime 160 tūkst. litų sezonui, o vienų varžybų sąmata yra apie 100 tūkst.“, – tikino federacijos generalinis sekretorius Virmantas Galdikas.

„Kovosime ir ką nors iškovosime“

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Kanojininkas Tomas Gadeikis
Kanojininkas Tomas Gadeikis

Dėl sumažėjusio finansavimo Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai vėliau nei įprastai pradėjo rengtis sezonui bei praleido du pasaulio taurės etapus. „Visuomet pasirengimą pradėdavome sausį, o šįmet – tik kovą. Tai darys įtaką rezultatams. Pasaulio ir Europos čempionatuose tų mėnesių pasirengimo gali pritrūkti“, – pasakojo kanojininkas Tomas Gadeikis.

„Anksčiau dalyvaudavome visuose pasaulio taurės etapuose, o dabar vyksime tik į trečiąjį Duisburge (birželio 4–5 dienomis). Tai bus vienintelis jėgų patikrinimas prieš Europos ir pasaulio pirmenybes. Apie varžovus žinome tik iš varžybų protokolų. Kovosime ir ką nors iškovosime“, – optimizmo neprarado rinktinės treneris.

Anot jo, Europos čempionate, kuris liepos 2–4 dienomis vyks Ispanijoje, Trasonoje, lietuviai nusitaikę į du medalius dviviečių baidarių 200 metrų ir vienviečių kanojų 200 metrų rungtyse. Atranka į Senojo žemyno pirmenybes prasidės jau šį savaitgalį (gegužės 22–23 dienomis) Trakuose, kur vyks oficialus naujojo sezono atidarymas – baidarių ir kanojų sprinto irklavimo Lietuvos taurės varžybos „Survutų memorialas“.

Džiugina konkurencija

„Džiugina, kad augantis jaunimas didina konkurenciją. Bus įdomu pažiūrėti, kas stipriausias. Kai yra konkurencija, yra ir rezultatas“, – tikino E.Gustas. Triskart pasaulio čempionams Egidijui Balčiūnui ir Alvydui Duonėlai dviviečių kanojų 200 m rungtyje ant kulnų lipa perspektyvūs Roko Malinausko ir Andrejaus Olijniko bei Andžejaus Radzevičiaus ir Ryčio Ptašnyko duetai.

„Nuotaikos geros, konkurencija didelė, esu optimalios sportinės formos, bet dar piko nepasiekiau. Mėginsiu varžytis ne tik dviviete, bet ir vienviete baidare“, – sakė M.Balčiūnas.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Baidarininkas Egidijus Balčiūnas
Baidarininkas Egidijus Balčiūnas

Vienviečių kanojų 200 metrų rungtyje varžysis net keturi pajėgūs sportininkai: T.Gadeikis, Jevgenijus Šuklinas, Raimundas Labuckas ir Jevgenijus Miasniankinas. „Europos čempionate planuojame pakartoti praėjusių metų rezultatą – tapti 200 m rungties nugalėtojais, norėtųsi patekti į o 1 000 m rungties finalą“, – teigė T.Gadeikis.

Šie metai – pasirengimas atrankai į 2012 metų Londono olimpines žaidynes. Atranka į olimpiadą bus vykdoma 2011 metais per pasaulio čempionatą ir 2012 metais per Europos čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius