Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 23

Baidarininkų ir kanojininkų sezono atidaryme iš žvaigždžių nestartavo tik Duonėla (nuotraukos)

Oficialus naujasis baidarių ir kanojų sezonas – atidarytas. Savaitgalį Trakuose vyko sprinto irklavimo Lietuvos taurės varžybos „Survutų memorialas“, kuriose varžėsi ryškiausios Lietuvos žvaigždės ir jaunimas.
Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis
Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Didžiausio dėmesio sulaukė ne ilgosios 1 000 metrų distancijos, o 200 m sprintas, kur vyko itin atkakli kova. Vienviečių baidarių 200 m rungtį po atkaklios kovos laimėjo olimpietis Egidijus Balčiūnas. Vilnietis distanciją įveikė per 34,806 sek. ir 0,211 sek. aplenkė Rytį Ptašniką, kuris liko antras. Trečias finišo liniją kirto Rokas Malinauskas.

Duonėla nestartavo dėl traumos

„Galima buvo ir geriau, – apie savo pasirodymą kalbėjo E.Balčiūnas. – Uždelsiau startuodamas, todėl vėliau reikėjo vytis varžovus. Prieš finišą jau buvau priekyje apie metrą, jaučiau, kad laimėsiu.“

Dviviečių baidarių 200 metrų finale E.Balčiūnas į startą nėjo. Priežastis? Jo porininkas olimpietis Alvydas Duonėla atsisakė dalyvauti varžybose dėl atsinaujinusios traumos. „Išvakarėse jis vėl pajuto nugaros išvaržą ir nusprendė nestartuoti“, – aiškino E.Balčiūnas. Tiesa, jeigu A.Duonėlai pavyks pasveikti, garsiausias Lietuvos baidarių duetas ketina vykti į trečiąjį pasaulio taurės etapą Duisburge birželio 4–5 dienomis.

Dviviečių baidarių 200 m rungtį, kaip ir pernai, laimėjo Rokas Malinauskas ir Andrejus Olijnikas. Vienais iš favoritų laikytas R.Ptašniko ir Anždėjaus Radzevičiaus duetas apsivertė trasoje ir finišo nepasiekė. „Laimėjome pernai, laimėjome šįmet ir laimėsime kitąmet“, – optimizmo nestokojo nugalėtojai.

Šuklino taikiklyje – olimpiada

Bene atkakliausiai vyko vienviečių kanojų 200 m sprinto rungtis. Jį laimėjo nuo pat pradžios į priekį išsiveržęs visaginietis Jevgenijus Šuklinas (37,310 sek.). Visai šalia finišavo Raimundas Labuckas (atsiliko 0,290 sek.) ir Tomas Gadeikis (atsiliko 1,031 sek.).

„Kai laimi, visada patenkintas. Tokio dalyko nesuplanuosi. Pakeitėme metodiką, mano mėgstamiausia distancija daug metų buvo 500 m, o dabar – daug trumpesnė. Nežinojau, kaip pasirodysiu“, – po pergalės 15min.lt pasakojo J.Šuklinas.

– Šioje distancijoje nauji iššūkiai?

– Lengva nebuvo. Buvau 500 m distancijos lyderis, galėjau ramiau ruoštis, Lietuvoje – laimėti mažiau pasirengęs. Dabar taip nėra. Trumpa distancija, iš šonų – du pasaulio čempionai sprinteriai... (juokiasi).

– Iškovojote teisę varžytis pasaulio taurės etape Vokietijoje. Ten stengsitės užsitikrinti kelialapį į Europos čempionatą?

– Taip. Toliau ruošiuosi pasaulio taurei. Ten bus daugiau varžovų. Norisi Duisburge laimėti prieš antrą lietuvį R.Labucką ir atstovauti Lietuvai Europos čempionate. Ten mažiausiai planuoju medalį. Kartą jau tapau Europos čempionu, triskart iš eilės pasaulio pirmenybėse buvau trečias. Noriu pagerinti rezultatus.

– Pasirengimas nebuvo sklandus – jį pradėjote daug vėliau...

– Neseniai paaiškėjo, kad reikės ruoštis 200 m distancijai. Visagine anksčiau galėjome ruoštis ir žiemą prie atominės elektrinės, bet kai uždarė, ežeras užšalo ir taip išėjo, kad dėl lėšų stygiaus keturis mėnesius nebuvau ant vandens. Pirmoje treniruočių stovykloje Portugalijoje iš karto gavome didelį krūvį. Net pamaniau, kad sezonas jau baigėsi (juokiasi).

– Tai turės reikšmės kitiems startams?
 

– Galbūt tai ir į naudą. Kai pradedi anksčiau sportuoti, sunku išlaikyti sportinę formą iki pasaulio čempionato, kuris būna vasaros pabaigoje. Dabar gal kaip tik bus pikas tuo metu.

– Žvelgiant į dar tolesnę ateitį geidžiamiausias tikslas – olimpiada?

– Tai mano svajonė. Du kartus turėjau važiuoti, bet į Atėnus neišvykau, nes susirgau ir Lietuvos čempionate pritrūkau centimetro, o į Pekiną neišvykau dėl nepaaiškinamų priežasčių – iškovojau kelialapį, bet vykti neleido. Galbūt trečias kartas nemeluos.

Pasaulio čempionai konkurencijos nesulaukė

Dviviečių kanojų 200 m sprintą be didesnės konkurencijos laimėjo favoritais laikyti pasaulio čempionai R.Labuckas ir T.Gadeikis. Savo varžovus jie paliko toli už nugarų, tačiau teigė, kad tai neturėjo įtakos  rezultatui.

„Visi priešininkai starte lygūs. Maksimaliai susikaupiame ir atiduodame visas jėgas. Tai mūsų rungtis, esame pasaulio lyderiai, tad nieko kito ir nesitikėjome. Kol kas iš jaunimo konkurencijos nesulaukiame, – kalbėjo T.Gadeikis ir pajuokavo: – Galbūt galėjome didesniu atstumu artimiausius varžovus aplenkti.“

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinės treneris Egidijus Gustas tvirtino, kad, išskyrus A.Duonėlos traumą, per varžybas jokių staigmenų neužfiksuota. „Viskas taip, kaip ir turėjo būti. Viskas be staigmenų“, – sakė jis.

Dėl lėšų stygiaus praleidę du pirmuosius pasaulio taurės etapus Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai birželio 4–5 dienomis Duisburge dalyvaus trečiajame. Ten paaiškės, kas važiuos į Europos čempionatą, kuris liepos 2–4 dienomis vyks Ispanijoje, Trasonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius