-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 31

Balandžio 6-ąją Alytuje – įspūdinga bėgimo šventė

Balandį startuoja nauja renginių serija, pradžiuginsianti visus Lietuvos bėgimo entuziastus – „Eurovaistinės 10 km bėgimo taurė”. Tai – 7 bėgimo etapai, vyksiantys septyniuose skirtinguose šalies miestuose. Šiai iniciatyvai, siekdami populiarinti bėgimą visoje Lietuvoje, skatinti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą, jėgas suvienijo Vilniaus maratono organizatoriai VšĮ „Tarptautinis maratonas“.
Bėgimo dalyviai
Bėgimo dalyviai

Kiekvieno taurės etapo metu bėgimo entuziastai galės įveikti pasirinktas 5 ar 10 km distancijas. Tai, ko gero, dažniausiai treniruočių metu įveikiami atstumai, pažįstami visiems atradusiems bėgimo malonumą.

Dalyvių laukia ne tik smagi, įprasta distancija, bet ir savotiški iššūkiai – naujos, nepažįstamos trasos gražiausiuose Lietuvos miestuose – Alytuje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose, Vilniuje ir Palangoje. Renginį vainikuos didysis finalas Klaipėdoje, kur paaiškės absoliutus taurės nugalėtojas.

Pirmojo etapo starto linija jau balandžio 6-ąją nusidrieks Alytuje. Tikimasi, jog Dzūkijos sostinėje susirinks visi bėgimo mylėtojai – tiek rimtai kovai nusiteikę sportininkai, tiek aktyvūs moksleiviai, senjorai ir tiesiog mėgėjai, pasiilgę sporto gamtos apsuptyje ar norintys aktyviai palaikyti savo komandas.

„Džiaugiamės pristatydami šią naują renginių seriją, kuri, tikimės, Alytaus bėgimo entuziastus pabudins iš žiemos miego, kitų etapų dalyviams dovanos tik geras emocijas ir taps ilgamete tradicija. Šių metų taurės nugalėtojai galės džiaugtis įspūdingu priziniu fondu, o mėgėjams tai bus puiki proga išbandyti savo jėgas, kiekvieno etapo metu tobulinti įgūdžius, geriau pasiruošti ateities startams”, – sakė renginio organizatorius, VšĮ „Tarptautinis maratonas” direktorius Darius Mikulis.

EUROVAISTINĖS direktorė Neringa Vaitelytė pažymėjo, kad šia iniciatyva visų pirma siekiama skatinti sveiką gyvenseną. „Norime perduoti svarbią žinutę, kad turime puoselėti savo sveikatą, o ne susirūpinti ja tada, kai ištinka bėda.

Būtent fizinis aktyvumas mums suteikia energijos, geros nuotaikos ir neretai padeda išvengti ligų. Tad kviečiame visus bėgimo mylėtojus, moksleivius bei aktyvius senjorus dalyvauti renginiuose, bėgimu užkirsti kelią ligoms ir kartu su mumis palaikyti sveikos gyvensenos populiarinimą,” – sakė N. Vaitelytė.

Bėgimų metu ypatingas dėmesys bus skiriamas aktyviai sportuojančiam jaunimui, moksleivių komandoms. Vienas iš renginio uždavinių – skatinti fizinį aktyvumą ir populiarinti bėgimą tarp jaunimo. Dalyvauti kviečiamos visos šalies mokyklos, o nugalėtojų laukia ne tik sportinės emocijos, bet ir įspūdingo dydžio atminimo taurė.

„Eurovaistinės 10 km bėgimo taurės” prizinis fondas – 14 400 litų, kuriuos pasidalins etapų ir finalo prizininkai. Daugelio bėgikimo mėgėjų laukia sveikatą stiprinančios ir energiją palaikančios dovanos.

Dalyviai tarpusavyje kovos dėl reitingo taškų bei prizinių vietų amžiaus grupių reitinguose. Visų dalyvių laukia atminimo suvenyrai, o bent penkis etapus iš septynių įveikusiems dalyviams bus įteikti „Eurovaistinės 10 km bėgimo taurės” suvenyriniai medaliai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius