Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 20

„Baltic Chain Tour“ dalyviai Panevėžyje pasiekė pirmo etapo finišą

Rugpjūčio 20-24 dienomis vyks tarptautinės daugiadienės dviračių sporto lenktynės „Baltic Chain Tour“ Baltijos kelio 25-mečiui paminėti. Lenktynių maršrutas drieksis per tris Baltijos šalis – Lietuvą, Latviją ir Estiją. Rugpjūčio 20 dieną varžybos prasidėjo Vilniuje, Katedros aikštėje, o dalyviai pirmo etapo finišą pasiekė Panevėžio Laisvės aikštėje.
„Baltic Chain Tour 2014“
„Baltic Chain Tour 2014“ / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Dviratininkai iš Vilniaus į Panevėžį važiavo pro Širvintas ir Ukmergę. Panevėžyje sportininkai dar apsuko keturis ratus miesto gatvėmis: Elektros, Vasario 16-osios, Tulpių, Taikos al., Stoties, Marijonų, Smėlynės.

Greičiausias šiame etape buvo ukrainietis Mykhaylas Kononenko. Jam miesto vadovai įteikė etapo nugalėtojo taurę. Antras finišo liniją kirto Belgijos ekipai atstovaujantis olandas Mathieu Van Der Peolis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Baltic Chain Tour 2014“
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Baltic Chain Tour 2014“ pirmo etapo nugalėtojas Mykhaylas Kononenko

Trečią rezultatą parodė vokietis Clemensas Frankhauseris. Geriausią rezultatą lietuvių gretose pademonstravo Žydrūnas Savickas, kuris finišo protokole buvo klasifikuojamas dvyliktoje vietoje.

Antras lenktynių etapas bus jau Latvijoje, dalyviai pedalus mins iš Rygos į Siguldą. Trečias etapas įdomus tuo, kad dviratininkai startuos vienoje šalyje, o finišuos jau kitoje. Jie pajudės iš Valmieros (Latvija) ir finišuos Pernu (Estija). Ketvirtas ir penktas etapai vyks Estijoje (Pernu – Viljandis, Viljandis – Talinas).

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Baltic Chain Tour 2014“
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Baltic Chain Tour 2014“

Lenktynėse varžosi 20 komandų, tarp jų dvi iš Lietuvos: Lietuvos nacionalinė rinktinė (Aidis Kruopis, Paulius Šiškevičius – šių metų Lietuvos čempionas, broliai Gediminas ir Vytautas Kaupai, Žydrūnas Savickas bei Darijus Džervus) ir „Top Team“ komanda (Airidas Videika, Mykolas Račiūnas, Deividas Vileniškis, Elijus Čivilis, Andrius Pečiulis ir airis Ryanas Sherlockas).

Lenktynėse startavusioje Rusijos „Itera – Katusha“ komandoje yra panevėžiečiams gerai žinomų, anksčiau garsių dviratininkių dvynių Rasos ir Jolantos Polikevičiūčių sūnūs – Viktoras Manakovas ir Arturas Kovshas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Baltic Chain Tour 2014“
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Baltic Chain Tour 2014“

Be šių šalių atstovų, „Baltic Chain Tour“ varžosi latviai, estai, lenkai, baltarusiai, norvegai, airiai, čekai, belgai, olandai, vokiečiai, prancūzai, austrai, ukrainiečiai, kazachai, slovakai ir net japonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius