Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 19

Baltijos moterų tinklinio čempionato finalo aštuonetas vyks Lietuvoje

Savaitgalį pasibaigė Baltijos moterų tinklinio čempionato reguliarusis sezonas, kuriame visos trys Lietuvos komandos iškovojo teisę žaisti finalo aštuoneto turnyre.
„Kauno-ASU“ tinklininkės
„Kauno-ASU“ tinklininkės / LTF nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Šiais metais dėl pirmenybių apdovanojimų ekipos kovos Lietuvoje. Ketvirtfinaliai kovo 3 dieną vyks Jonavos KKSC ir Kauno ASU sporto salėse, pusfinaliai kovo 4 dieną – naujojoje Jonavos sporto arenoje, o finalai kovo 5 dieną – Kauno sporto halėje.

Reguliariojo sezono nugalėtojomis tapo Baltijos vicečempionės Kauno „Kauno-ASU“ tinklininkės. Jos per 22 rungtynes surinko 57 taškus. Paskutinėse rungtynėse šeštadienį kaunietės namuose 3-0 (26:24, 25:21, 25:19) nugalėjo Alytaus „Prekybos-Paramos“ ekipą.

Kaunietėms 18 taškų pelnė Julija Vorona, 15 – Rūta Staniulytė, 14 – Viltė Makauskaitė.

„Pirma vieta yra gera, bet apskritai reguliariajame sezone turėjome ir pakilimų ir nusileidimų. Smagu, kad visos žaidėjos yra sveikos, noriai ruošiasi svarbiausioms kovoms. Mūsų galimybės yra panašios kaip ir praėjusiais metais, nes komandos pagrindas yra išlikęs“, – sakė „Kauno-ASU“ trenerė Vida Makauskienė.

Sekmadienį kovoje dėl septintosios vietos reguliariajame sezone Alytaus „Prekyba-Parama“ išvykoje 3-0 (25:20, 25:19, 25:23) įveikė „Achemą-KKSC“. Abi ekipos surinko po 31 tašką, bet dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio, alytiškės užėmė septintąją vietą, jonaviškės – aštuntąją.

„Prekybai-Paramai“ 9 taškus pelnė Urtė Andriukaitytė, 7 – Irina Brezgun.

Jonavos ekipoje 7 taškus surinko Valerija Sobol.

„Mūsų tikslas pirmais metais buvo patekti į aštuntuką, todėl užimtą vietą vertinu normaliai. Pačio žaidimo kokybės norisi geresnės, tačiau to nori kiekvienas treneris. Būdavo ir vaikiškų klaidų, ir gerų momentų. Žaidimo eigoje visko pasitaikydavo“, – teigė Alytaus klubo treneris Kęstutis Pačėsas.

Ketvirtfinalyje alytiškės žais su antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusia ir čempionės titulą ginančia „Kohila VC“ (Estija) komanda. Tuo tarpu Kauno ir Jonavos ekipos dėl vietos pusfinalyje žais tarpusavyje.

„Truputį sukomplikavome savo padėtį. Pirmos trys komandos yra labai stiprios, o visos kitos ekipos yra apylygės. Tokiuose mačuose kam būna geresnė diena, tas ir laimi. Mes vakar turėjome labai sunkias rungtynes Daugpilyje ir tas jautėsi. Sezono viduryje mes buvome pasiekusios gerą formą, o dabar yra šioks toks nuosmukis, todėl tikimės, kad iki finalinio turnyro mums pavyks formą pagerinti“, – kalbėjo „Achemkos-KKSC“ strategė Lija Darandovienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius