Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 16

Bėgikai nebeįsitenka Vilniaus senamiestyje

Perkelta į kitą Vilniaus centro dalį, pasipildžiusi vaizdingomis senamiesčio gatvelėmis, iššūkius keliančiais kalneliais ir kitais objektais – tokia bus jau 3-ią kartą Lietuvoje organizuojamo tarptautinio bėgimo renginio „Nike We Run Vilnius/DNB pusmaratonis“ trasa.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Bėgimas

Organizatorių teigimu, pagrindinė priežastis lėmusi tokį sprendimą – bėgti norinčių gausa: iki renginio likus dar savaitei, užsiregistravusių jau yra beveik 6 tūkst., o renginio dieną tikimasi sulaukti daugiau nei 7 tūkst. dalyvių.

„Pernai jau supratome, kad Rotušės aikštėje, kurioje buvo svarbiausi bėgimo taškai – startas ir finišas, yra per mažai vietos. Daugiausiai bėgikų pritraukusios 5 km distancijos starte susidarė tokia eilė žmonių, kad stovintys eilės viduryje ar pabaigoje turėjo luktelti kelias minutes, kol galėjo bėgti.

Šiemet bus dar daugiau dalyvių, tad nusprendėme keisti trasos ir paties renginio lokaciją, – sako renginio organizatorės – sportinių prekių gamintojos „Nike“ atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. – Pasikeitimai į gerą ne tik dėl daugiau erdvės, bet ir į bėgimo maršrutą įtrauktų gražiausių sostinės senamiesčio gatvelių. Tai bus lyg mažas ekskursinis turas, leidžiantis į Vilnių pažvelgti bėgiko akimis“.

Šiais metais bėgikai startuos Gedimino prospekte. Atnaujinta bėgimo trasa sudaryta iš dviejų ratų: 5 km ir 10 km, taigi bėgantiems pusmaratonį reikės įveikti du ratus ir papildomą atkarpą. Trasa drieksis tokiomis senamiesčio gatvelėmis kaip Totorių g., Labdarių g., Vilniaus g., Universiteto g., Vokiečių g., Aušros vartų g., Bokšto g., Baltuoju skersgatviu ir t.t.

Renginio dalyviai prabėgs tokius objektus kaip Prezidentūra, Katedra, senasis miesto akcentas – Užupio Angelas, Šv. Onos bažnyčia, Bernardinų sodas ir kt. Mažųjų bėgikų lauks 200 m. trasa Vrubleskio gatve. Įveikti 5 km trasą bus skiriamos 45 min., 10 km – 90 min., tuo tarpu pusmaratoniui – 180 min.

Trasoje bus įrengti specialūs vandens, sulčių, vaisių, muzikos punktai, kuriuose bėgikai galės šiek tiek atsipūsti. Kaip teigė M.Monstavičiūtė, daug dėmesio šiais metais skiriama ir sirgaliams – bus įrengtos net 9 sirgalių zonos: „Bėgikams labai svarbus palaikymas, tad kviečiame jų artimuosius ateiti palaikyti, pasiruošti plakatus, palaikymo šūkius.

Sirgaliams dalyvavimas – tai garantuotos geros emocijos, tuo tarpu bėgikams – motyvacija bėgti ir greičiau pasiekti finišą. Tai bus didžiausia pavasario bėgimo šventė, kurioje linksma bus ne tik bėgikams, bet ir juos palaikantiems“. Pačiame renginyje taip pat netrūks atrakcijų ir specialių pasiūlymų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius