Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 15

Bėgimo atbulomis čempionate neišvengta griuvimų (nuotraukos, video)

Šeštadienio popietę Biržuose vyko pirmasis Lietuvoje bėgimo atbulomis čempionatas, kuriame varžėsi per pusšimtį dalyvių. Netradicinėse varžybose neišvengta griuvimų ir nedidelių traumų.
Varžosi moksleiviai.
Varžosi moksleiviai. / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Bėgimas Biržai

Rungtynės vyko Biržų Saulės gimnazijos stadione. Jose galėjo dalyvauti visi norintys, o dalyviai buvo suskirstyti į kelias grupes: suaugusiuosius, moksleivius (vaikinus ir merginas) ir vaikus (berniukus ir mergaites). Taip pat vyko šeimų varžybos, kuriose mamoms buvo leista bėgti paprastai, prižiūrint atbulomis skuodžiančias atžalas.

Rungtynių kulminacija buvo estafetė 4x30, kurioje dalyvavo komandos po 4 žmones. Kiekvienas jų įveikęs atbulomis 30 metrų turėjo perduoti lazdelę ten laukiančiam komandos draugui.

Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr./Estafetės rungtis.
Estafetės rungtis.

Svarbiausia visų varžybų sąlyga buvo bėgti atbulomis, o ne šonu – kitu atveju dalyviai galėjo būti diskvalifikuoti. Taip pat teisėjai ragino „skubėti lėtai“, nes bėgant atbulomis ši taisyklė išties galioja. Tuo įsitikino ne vienas varžybų dalyvis, nugriuvęs vien per skubėjimą. O viena mergaitė susižeidė išties skaudžiai – ją apžiūrėti buvo iškviesti medikai. Tačiau rimtesnių traumų išvengta.

Varžybų idėjos autorius Aloyzas Kvedaras teigė, jog dauguma dalyvių buvo mėgėjai. „Tik iš Kirdonių atvykę jaunuoliai paaukojo šiuo metu vykstančias bendruomenių varžybas dėl šių varžybų. Jiems tai buvo daugiau sportinis interesas. O visi kiti mėgėjai, savo malonumui“, – 15min.lt žurnalistui sakė A.Kvedaras. Kirdonių komanda ir buvo estafetės laimėtojai.

„Jaunimo tarpe jaučiama vis mažiau noro sportuoti, tai ir sugalvojome nestandartines rungtynes, taip siekdami pritraukti, sudominti sportu. Todėl ir varžybų esmė buvo dalyvauti, o ne laimėti“, – pabrėžė A.Kvedaras.

Anot jo, bėgimo atbulomis varžybos užsienyje yra gana populiarios, pavyzdžiui, Niujorke (JAV) kasmet vyksta mylios bėgimas atbulomis. „Šis bėgimas ypatingas tuo, jog duoda daugiau adrenalino, streso. Pabandykite ir suprasite“, – ragino A.Kvedaras.

Šių varžybų organizatoriai užsiminė, jog kitąmet Biržuose tikimasi surengti respublikinį bėgimo atbulomis čempionatą.

VIDEO: Bėgimo atbulomis čempionato akimirkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius