-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 07

Berankis įvertino Federerio „Ferrari“

Kone geidžiamiausiu pasaulio teniso žvaigždžių treniruočių partneriu tapęs Ričardas Berankis Dubajuje gavo ne tik neįkainojamos patirties žaisdamas su Roger Federeriu. Šveicaras stipriai tobulėjantį aštuoniolikmetį pavėžino savuoju „Ferrari“.
R.Federeris kartu su R.Berankiu treniravosi jau ketvirtą kartą
R.Federeris su R.Berankiu treniravosi jau ketvirtą kartą / Beno Crandello/imgworld.com nuotr.

Pirmąkart 2009 metais paskelbtoje pajėgiausių pasaulio tenisininkų ATP klasifikacijoje geriausias Lietuvos tenisininkas aštuoniolikmetis R.Berankis kol kas tenkinasi vieta ketvirto šimtuko viduryje, tačiau jo šansai kilti – itin dideli.

Šios savaitės pradžioje iš treniruočių stovyklos Dubajuje su R.Federeriu ir ATP turnyro Katare į Lietuvą grįžęs jaunasis tenisininkas ir jo treneris Remigijus Balžekas buvo itin gerai nusiteikę. „Ričardas stipriai padirbėjo ir labai patobulėjo“, – po ketvirtą kartą vykusių bendrų treniruočių su antrąja pasaulio rakete 15min.lt pasakojo R.Balžekas.

Prieš atvykdamas į Dubajų, R.Berankis Amerikoje nuo lapkričio 20-osios  iki gruodžio 10 dienos darbavosi Nicko Bollettieri teniso akademijos fizinio rengimo treniruočių stovykloje. O atvykęs į Dubajų su R.Federeriu treniravosi iki pat Kalėdų.

Kokia buvo bendrų treniruočių su šveicarų tenisininku kasdienybė?
Viena dviejų valandų treniruotė ryte, viena – po pietų. Ši trukdavo apie 2,5–3 valandas, o ir vakare – specialaus fizinio rengimo treniruotė.

Kuo skyrėsi ši treniruočių stovykla su pasaulio teniso žvaigžde nuo ankstesnių?
Ričardas šįkart buvo vienas Roger treniruočių partneris, teko didelis krūvis, tačiau jis puikiai atsilaikė. Nemažai padėjo fizinio rengimo stovykla Amerikoje. Treniruočių su R.Federeriu pabaigoje Ričardas pasiekė optimalią sportinę formą. Naudos šįkart labai daug.

Kokių patarimų iš R.Federerio sulaukė Ričardas?
Daugiausia kalbėta apie taktinius sprendimus. Roger pasakojo, kaip jis vienoje ar kitoje situacijoje darytų. Berankio technika gera, tad čia nelabai buvo ką patarti. R.Federeris Ričardą priima vos ne kaip lygiavertį partnerį. Naudingų patarimų sulaukėme ir iš šveicaro fizinio rengimo trenerio.

Federeris Ričardą priima vos ne kaip lygiavertį partnerį.

Ką pavyko patobulinti per tą laiką?
Taktiniai elementai pagerėjo. Dabar jis pasirenka reikalingą smūgį ir tinkamą sprendimą. Anksčiau tai būdavo problematiška. Pagal savo lygį pasiekėme solidų žaidimą.

Bendravimas su Roger apsiribojo tik treniruotėmis?
Jokiais būdais. Kiekvieną dieną jis kviesdavosi mus valgyti pietų ir vakarienės. Jis turi labai gražius 600 kvadratinių metrų ploto apartamentus pačiame Dubajaus centre, gražiausioje vietoje. Netgi pavėžino Ričardą savo „Ferrari“, tad lietuvis labai patenkintas.

Įspūdžiai liejosi per krašus...
Mes ten ne pirmą kartą, tad įspūdžiais jau pasisotinę, bet šįkart gavome labai daug naudos. Kiekvieno trenerio ir žaidėjo svajonė – treniruotis su tokio lygio tenisininku. Vėliau nuvykus į turnyrus ir pasitikėjimas visai kitoks...

Minėjote turnyrą Dohoje. Kaip ten sekėsi?
ATP turnyre neįveikėme kvalifikacijos. Tą dieną Ričardui labai nesisekė, buvo vėjuota. Tačiau turnyro pabaigoje sutikome Rafaelį Nadalį su treneriu. Jie netikėtai pasiūlė dar pasilikti ir pasitreniruoti kartu. Gaila, bet turėjome atsisakyti – sunku dar kartą pasikeisti bilietus. Tad dar galėjome porą dienų su R.Nadaliu pažaisti. Nėra net kalbų, treniruotis su pirmu ir antru planetos žaidėju duoda milžiniškos patirties. Nieko, su R.Nadaliu Barselonoje pažaisime.

Jei treniruojamės su R.Federeriu ir mus kviečia R.Nadalis, suprask, kad Ričardas nėra prastas.

Gal iš anksto suplanavote treniruotes su R.Federeriu ir šiems metams?
Ne. Būna, kad jis tiesiog paskambina. Kvietė ir į Šveicariją. O Dubajuje atsisveikindamas sakė, kad susimatysime dar daug kartų. Vadinasi, jam tinka mūsų kompanija ir žaidimo lygis. Treniruotės su Roger atstoja dvikovas su visais kitais pirmojo dvidešimtuko žaidėjais. Jei treniruojamės su R.Federeriu ir mus kviečia R.Nadalis, suprask, kad Ričardas nėra prastas. Prastų nekviečia tokie žmonės. Daug kas seilę varvina, kaip čia jus kviečia, o ne kitus.

Kokie planai šiais metais?
Aukščiausi. Tikslas – kuo labiau priartėti prie pasaulio reitingo pirmo šimtuko. Bet žinote, kaip būna. Planavome ir praėjusiais metais, bet ta trauma, nepavyko sužaisti šešių turnyrų, per kuriuos planavome gauti reitingo taškų. Dabar svarbu, kad jis sparčiai tobulėja. Tiesa, konkurencija žvėriška. Ypač 20–23 metų tenisininkų labai daug. Lengva nebus.

Kiek laiko viešėsite Lietuvoje ir kur keliausite toliau?
Dėl nesusipratimo mūsų neužregistravo dviejuose turnyruose, tad savaitę būsime Vilniuje, o po to –  į Vokietiją, Angliją, Visą vasarį dalyvausime „Challenger“ turnyruose. Kovo mėnesį žaisime Daviso taurės turnyre, o tada vėl skrisime į Ameriką. Svarbu, kad nebūtų traumų. Dabar Ričardas eina kaip žirgas, bet traumos galimybė yra kasdien. Niekas nuo to neapdraustas.

Pajėgiausių pasaulio tenisininkų rikiuotė

1. Rafaelis Nadalis (Ispanija) 13160 taškai
2. Roger Federeris (Šveicarija) 10610
3. Novakas Džokovičius (Serbija) 10590
4. Andy Murray (D. Britanija) 7050
5. Nikolajus Davydenka (Rusija) 5330
6. Simonas Gilles (Prancūzija) 3960
7. Jo-Wilfriedas Tsonga (Prancūzija) 3950
8. Andy Roddickas (JAV) 3940
9. Juanas Martinas Del Porto (Argentina) 3890
10. Jamesas Blake'as (JAV) 3550
...
454. Ričardas Berankis 124
...
582. Gvidas Sabeckis 82
...
1554. Laurynas Grigelis 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius