-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 07

Daviso taurė: L.Grigelis įveikė D.Evansą, o Lietuvos rinktinė Didžiąją Britaniją rezultatu 3:2

Sekmadienį 15 val. prasidėjo antrasis Daviso taurės turnyro mačo Lietuva – Didžioji Britanija susitikimas: 18-metis Laurynas Grigelis (521-oji vieta) susitiko su 19-mečiu Danieliu Evansu (252). Dramatišką kovą laimėjo L.Grigelis ir išplėšė Lietuvai pergalę.
Laurynas Grigelis
Mačo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmasis setas pralaimėtas: 6:7 (6:8)

Nors D.Evanso (ATP – 252) reitingas pajėgiausių pasaulio tenisininkų klasifikacijoje yra daugiau nei dvigubai aukštesnis už L.Grigelio (ATP – 521), mačas prasidėjo lygia kova. D.Evansas vienu metu turėjo galimybę laimėti L.Grigelio padavimą, bet lietuvis nepalūžo ir sugebėjo apsiginti. Abu tenisininkai laimėjo savo padavimus, todėl pirmo seto nugalėtojui išaiškinti prireikė pratęsimo. Jame iniciatyvą į savo rankas tvirtai perėmė D.Evansas ir išsiveržė į priekį (0:3). Atrodė, kad britas laimės pirmą setą, tačiau L.Grigelis pataikė keletą sudėtingų smūgių ir persvėrė rezultatą savo naudai (5:4). L.Grigelis turėjo net galimybę laimėti pirmą setą, kai padavė pirmaudamas (6:5). Deja, D.Evansas žaidė užtikrinčiau ir šventė sunkią pergalę rezultatu 6:7 (6:8).

Antrasis setas laimėtas: 7:5

Antro seto pradžioje toliau virė lygi kova. Tačiau pabaigoje L.Grigelis perėmė iniciatyvą. Jaunasis Lietuvos teniso talentas turėjo net tris galimybes laimėti brito padavimą, deja, nesėkmingai. Vis dėlto ketvirtos galimybės L.Grigelis nepraleido ir išsiveržė į priekį 6:5, o žiūrovai sprogo iš džiaugsmo.  Lietuvio eilė paduoti – laimėjęs šį padavimą L.Grigelis būtų laimėjęs ir antrą setą bei išlyginęs mačo rezultatą 1:1. Arenoje tvyrojo įtampa, tačiau L.Grigelis su ja susitvarkė šaltakraujiškai – lemiame „geime“ nepralaimėjo nė vieno taško ir šventė pergalę 7:5. Dvikovos rezultatas lygus 1:1.

Trečiasis setas laimėtas: 6:0

Trečiąjį setą pasakiškai pradėjo L.Grigelis. Nors padavinėjo D.Evansas, lietuvis jo padavmus perėmė „sausai“. 18-metis L.Grigelis ir toliau tęsė įspūdingą žaidimą, varydamas į neviltį britus. Supykęs dėl nesėkmių D.Evansas porą kartų stipriu smūgiu pasiuntė kamuoliuką už koto ribų, tai tik dar labiau pradžiugindamas arenoje susirinkusius Lietuvos sirgalius. L.Grigelis laimėjo dar du varžovo padavimus, nesunkiai „pasiėmė“ ir savo, taip setą laimėdamas „sausu“ rezultatu 6:0. Po trijų setų L.Grigelis pirmauja 2:1!

Ketvirtas setas: pralaimėta 2:6

Abu tenisininkai jau akivaizdžiai pavargę. Setą geriau pradėjo D.Evansas, kuris laimėjo savo ir L.Grigelio padavimą (2:0). Aktyviai savų sirgalių palaikomas L.Grigelis nepasidavė ir sugebėjo atsitiesi (2:3). Deja, nesėkmės pirmuoju bandymu paduodant kamuoliuką pražudė lietuvį ir, du savo padavimus pralaimėjęs L.Grigelis, pralaimėjo ir ketvirtą setą 2:6. Mačo rezultatas tapo 2:2. Lemiamas paskutinis setas, po kurio paaiškės kas laimės ne tik šią dvikovą, bet ir visą mačą tarp Lietuvos ir Didžiosios Britanijos.

Penktasis setas. Pergalė po dramatiškos kovos 6:4!

Lemiamas dvikovos setas prasidėjo lygiai. Korte tvyrojo nežmoniška įtampa, kadangi ant kortos buvo pastatytas viso mačo likimas. Susitvarkyti su nervais geriau sekėsi L.Grigeliui, kuris palaikomas griausmingų aistruolių ovacijų laimėjo varžovo padavimą (4:2). Rezultatui esant 5:3 ir paduodant D.Evansui, L.Grigelis turėjo galimybę laimėti mačą, tačiau sėkmė tąkart atsuko nugarą. Po brito smūgio kamuolys atsimušė į tinklą ir, deja, nusileido L.Grigelio aikštelės pusėje. Rezultatui esant 5:4, L.Grigeliui tereikėjo laimėti savo padavimą ir Lietuva būtų šventusi pergalę. Gerbėjų nerimui L.Grigelis atsiliko rezultatu 0:40, tačiau milžiniškų pastangų dėka laimėjo penkis taškus iš eilės, o kartu ir visą setą – 6:4. Pasveikinti L.Grigelį į aikštelę išbėgo visa Lietuvos rinktinė, o Aistruoliai sprogo iš džiaugsmo.

VIDEO: Grigelis laimi prieš Evans Davis cup Lietuva.MOV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius