Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 08 26

Dėl dovanų olimpiečiams Rusijoje verda aistros – BMW jau pardavinėjami

Vladimiras Putinas šią savaitę iškilmingai pasitiko iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių sugrįžusius medalininkus. Jiems buvo ne tik išmokėtos solidžios premijos, bet ir įteikti naujutėlaičiai BMW automobiliai. Jau kitą dieną internete pasirodė skelbimas: „Parduodamas BMW, įteiktas paties Vladimiro Putino“.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / „Scanpix“ nuotr.

Aukso medalio laimėtojai sutikime Kremliuje gavo BMW X6, sidabro – BMW X5, bronzos – BMW X3. Medalininkų laukia ir valstybės numatytos piniginės premijos. Už aukso medalį – 62 tūkst. eurų, sidabro – 39 tūkst., bronzos – 26 tūkst.

Tiesa, jau kitą dieną po ceremonijos viename populiariausių šalies skelbimo svetainių pasirodė skelbimas: „Mašiną padovanojo pats Vladimiras Putinas. Už puikius pasiekimus Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Tiksliau už aukso medalį. Mašina yra nauja!“

Pardavėjas užsiprašė 72 tūkst. JAV dolerių, bet skelbimas buvo greitai pašalintas. Tačiau sukėlė nemažai kalbų tarp Rusijos piliečių.

V.Putino valdymo laikotarpiu tapo įprasta, kad sportininkai yra apdovanojami įspūdingomis dovanomis.

Jos kartais net nėra laukiamos. Dar 2014 metais šokėjas ant ledo Maximas Trankovas, kuris gavo prabangų „Mercedes“ markės automobilį, atskleidė, kad sportininkai paprasčiausiai negali išlaikyti tokių prabangių dovanų.

„Ar niekas nepagalvojo, kad už tokias mašinas reikia mokėti prabangos mokesčius ir jas sunku išlaikyti? Aš irgi savo norėčiau parduoti. Ar visi galvoja, kad visi sportininkai daug uždirba kaip futbolininkai, ledo ritulininkai ar tenisininkai?“, – socialiniame tinkle rašė M.Trankovas.

Gimnastė Seda Tutkhalyan susidūrė su kita problema – ji naujo BMW negalės vairuoti, nes jai dar tik 17-a.

Dauguma Rusijos gyventojų neteisia sportininkų už norą parduoti dovaną, bet piktinasi, kad valdžia švaistosi milijonais, kai pensijų ir sveikatos apsaugos sistema susiduria su rimtomis problemomis.

Beje, Rusijos sportininkai sulaukė dovanų ne tik iš aukščiausių vadovų, bet ir regionų valdžios. Šiaurės Osetijos valdininkai paskelbė, kad visi iš čia kilę medalininkai gaus naujus butus. Tuo tarpu, Dagestano vadovas imtynininkui Abdulrashidui Sadulaevui įteikė 93 tūkst. JAV dolerių grynais ir lenktyninį žirgą.

Rusijos sportininkai Brazilijoje iš viso iškovojo 56 medalius – 19 aukso, 18 sidabro ir 19 bronzos. Šaliai atstovavo 280 sportininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius