Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 26

Dėl konflikto tarp sportinių šokių klubų kenčia vaikai – jiems neleista mėnesį dalyvauti varžybose

Nuožmi konkurencinė kova vyksta net ir tokioje gražioje sporto šakoje, kaip sportiniai šokiai. Bent jau taip teigia kai kurie mažųjų sportinių šokių šokėjų tėvai, pasipiktinę, kad, jų manymu, konkurentai siekia susidoroti su klubu „DaVi“, kaltindami jo įkūrėjus ir trenerius nebūtais dalykais ir pasiekę, kad Lietuvos sportinių šokių federacija (LSŠF) mėnesiui suspenduotų šio klubo veiklą.
Jaunieji sportinių šokių klubo „DaVi“ šokėjai.
Jaunieji sportinių šokių klubo „DaVi“ šokėjai.

Dviejų vaikų – 7-erių ir 11 metų berniukų, lankančių sportinių šokių klubą „DaVi“, tėvai, vilniečiai Ričardas ir Ingrida R. (pavardė redakcijai žinoma) prieš kelias dienas pasipiktino sužinoję, kad dėl LSŠF sprendimo jų atžalos mėnesį negalės dalyvauti varžybose. O jų buvo numatyta ne vienerios, tarp jų – „Sostinės taurė“ ir „Gintarinė pora“.

Suspendavo dėl neetiško elgesio

Per tuos dvejus metus klubas tapo Lietuvos čempionu, turi daug nugalėtojų įvairiose varžybose, šokėjų rezultatai sparčiai gerėja, – kalbėjo vyras.

Tačiau LSŠF nusprendė, kad klubo „DaVi“ veikla mėnesiui suspenduojama, kadangi norima ištirti kitų klubų skundus dėl neetiškai viliojamų šokėjų ir vieno iš trenerių, Viktoro Šruboko, šiurkštaus ir neetiško elgesio varžybų metu su vyriausiuoju varžybų teisėju.

Vis dėlto tėvai tikri – tai tik gandai, kuriuos federacija turėjo pirmiausia ištirti, o tik tada stabdyti klubo veiklą. Anot vieno iš tėvų, klubas veikia dvejus metus, treneriai jauni, tačiau rezultatai – labai geri. O ir vaikų klube jau yra per 100.

„Vienas iš kaltinimų klubui yra tas, kad 70 proc. porų yra iš kitų klubų, bet tai yra normalu – bet kurio klubo istorija yra panaši, dauguma pradėjo savo veiklą nuo to, kad trenerė atsivedė savo auklėtinius. Per tuos dvejus metus klubas tapo Lietuvos čempionu, turi daug nugalėtojų įvairiose varžybose, šokėjų rezultatai sparčiai gerėja“, – kalbėjo vyras.

Jis pasidžiaugė ir savo vaikų sėkme – nors mažajam sūnui vos 7-eri, jis šoka kiek daugiau nei metus, tačiau jau sėkmingai dalyvauja varžybose su vyresniais šokėjais. Vyresnysis, anksčiau lankęs kitą šokių klubą, buvo pasiryžęs mesti šokius. Atkalbėti jį pavyko tik pakeitus partnerę, nors ankstesnis treneris to labai nenorėjo, o vėliau – ir šokių mokyklą bei patį trenerį.

Vaikai – šokiruoti

Tėvas taip pat džiaugiasi geromis treniruočių sąlygomis šiame klube. Todėl esą visiškai nesuvokiamas toks LSŠF sprendimas, ypač kai dėl sustabdytos klubo veiklos labiausiai nukenčia būtent vaikai – iš jų atimta galimybė dalyvauti varžybose Vilniuje, kai jų palaikyti ir į juos pasižiūrėti galėtų ateiti ne tik tėvai, bet ir seneliai, tetos, dėdės bei kiti giminaičiai.

„Juk važinėjimas į varžybas kainuoja, tad paprastai važiuoja tik vienas iš tėvų, dažniausiai – mama. O čia susirinktų daugiau giminių, vaikams pasirodyti jiems būtų labai svarbu ir smagu. Dabar mano vaikams yra šokas“, – dėl LSŠF sprendimo apgailestavo Ričardas.

Jaunieji šokių klubo „DaVi“ šokėjai
Jaunieji šokių klubo „DaVi“ šokėjai

LSŠF generalinė sekretorė Vida Kanišauskienė, kalbėdama su 15min.lt, neslėpė suprantanti, kad labiausiai šioje situacijoje nuskriausti jaučiasi būtent vaikai, tačiau esą sprendimą priėmė ne vienas žmogus, o visas federacijos vykdomasis komitetas.

„Buvo pateikti klubų vadovų nusiskundimai, kad poros masiškai pereina į „DaVi“ klubą, kiti klubai vaikus augina, o tada vaikai masiškai išeina. Klubai kreipėsi į federaciją raštu, smulkiai išdėstė, kiek porų išėjo, iš kokio klubo, įvyko vykdomojo komiteto posėdis ir buvo priimtas komiteto sprendimas. Kol viską išsiaiškinsime, nutarėme pakviesti trenerius į kitą posėdį ir pristabdėme truputėlį, iki kito posėdžio, klubo veiklą“, – teigė V.Kanišauskienė.

Nori įvesti tvarką

Anot federacijos generalinės sekretorės, šį sprendimą lėmė ne tik šokių klubų kreipimasis, bet ir vieno iš „DaVi“ trenerių – V.Šruboko elgesys per varžybas, kai jis nesuvaldė savo emocijų, ginčijosi su vyriausiuoju treneriu, pastarojo sprendimus garsiai ir netaktiškai komentavo girdint žiūrovams. O tai esą smukdo šios sporto šakos įvaizdį.

„Be abejo, nuskriausti vaikai, bet Lietuvoje ryškėja negraži tendencija, ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose, kai vieni vadovai ruošia šokėjus, o paskui net ir treneriai vilioja priėję. Todėl vykdomojo komiteto nuomonė buvo tokia“, – aiškino V.Kanišauskienė, patvirtinusi, kad toks nutarimas Lietuvoje kol kas yra pirmas ir vienintelis.

Ji teigė mananti, kad situacija bus išspręsta gražiuoju ir skaudžių pasekmių nepajus nei jaunieji šokėjai, nei treneriai, nei pats šokių klubas. „Tėvai mums ir skambina, ir raštus rašo. Buvo atėjusi ir advokatė. Aš visus tuos dokumentus perduodu vykdomajam komitetui ir skubiai vyks posėdis“, – situaciją švelninti bandė generalinė sekretorė.

V.Kanišauskienė pripažino, kad jaunieji šokėjai ir jų tėvai turi teisę rinktis klubą, kurį lankyti jiems patogiau, kurio patalpos yra arčiau namų, ir pas tuos trenerius, kurie labiau patinka ar klubo šokėjų rezultatai yra geresni. Tačiau esą nėra teisinga ir neįvertinti kitų trenerių įdėto darbo. „Nėra tai iš mūsų pusės tiesmukiškas (sprendimas – red.aut.). Norėtume tokią tvarką padaryti, nes jau daug metų federacija veikia, įvaizdis, galima sakyti, yra gražus, šoka ir vaikai, ir suaugusieji, rezultatus turime. Norisi truputėlį apginti ir klubų vadovus“, – sakė LSŠF generalinė sekretorė.

Ji teigė nenorinti tikėti kalbomis apie „DaVi“ konkurentų sąmokslą, esą kitų klubų, kurie pasiskundė federacijai, pasiekimai taip pat yra geri, tad vargu ar čia galima įžvelgti jų norą susigrąžinti buvusius auklėtinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius