Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 26

Dėl Lietuvos moterų tinklinio čempionato aukso kausis Kaunas ir Jonava

Po šeštadienį sužaistų antrųjų Lietuvos moterų tinklinio čempionato pusfinalio rungtynių paaiškėjo, kad balandžio 8-9 dienomis Šiaulių arenoje vykstančiuose finaluose dėl aukso medalių kovos Kauno „Kauno-ASU“ ir Jonavos „Achemos-KKSC“ ekipos.
Lietuvos moterų tinklinio čempionatas
Lietuvos moterų tinklinio čempionatas / LTF nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Pirmą kartą Baltijos čempionėmis tapusios kaunietės išvykoje 3-0 (25:23, 25:14, 25:11) nugalėjo Vilniaus „SM Tauro-Claire-VTC“ ekipą ir laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2-0.

„Nusiteikimas buvo, tačiau sunku iš naujo viską pradėti. Pasibaigė jau vienas finalas ir reikia vėl koncentruotis i kitą pusfinalį, todėl tikrai sunkoka „persikrauti“. Vilnietes puikiai žaidė abi dienas ir mūsų didelis klaidų skaičius ir lėmė keletą atkaklių setų. Manau, kad šiuo metu mūsų didžiausias pranašumas – patirtis“, – pabrėžė „Kauno-ASU“ kapitonė Viltė Makauskaitė.

Jonavos „Achema-KKSC“ savo žiūrovų akivaizdoje 3-0 (25:17, 25:22, 25:23) įveikė Alytaus „Prekybos-Paramos“ tinklininkes ir taip pat laimėjo seriją 2-0.

VIDEO: Lietuvos moterų tinklinio čempionato pusfinalis: Achema-KKSC - Prekyba-Parama

„Pergalės priežastys – mūsų atkaklumas ir užsispyrimas. Pirmosiose rungtynėse mes nenuleidome rankų iki pat pabaigos ir dėka to alytiškės pačios supanikavo ir pradėjo klysti. Ta pergalė padėjo mums antrosiose rungtynėse. Turėjome daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Trečiajame sete atsilikome net 3:13, bet merginos „spurtavo“ seto pabaigoje ir šventėme pergalę. Labai džiaugiamės tuo, kad kovosime finale. Noriu pagirti visas merginas – jos tikros šaunuolės“, – po antrųjų rungtynių kalbėjo Jonavos ekipos trenerė Lija Darandovienė.

Didžiausia Jonavos klubo netektis – ketvirtfinalyje traumą patyrusi Raminta Petrauskaitė. Startinio šešeto žaidėja negalės rungtyniauti ir finale.

„SM Tauras-Claire-VTC“ ir „Prekyba-Parama“ kovos dėl bronzos medalių. Praėjusių metų finale „Kaunas-ASU“ tik po auksinio seto nugalėjo Jonavos klubą, o mažajame finale alytiškės pranoko vilnietes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius