Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 10

Dėl medalių Antalijoje kovos vienas lietuvių lankininkas

Antalijoje vykstančiose pasaulio taurės antrojo etapo varžybose trečiadienį vyko atkrintamosios ir mišrių porų komandinės varžybos. Po kvalifikacinių varžybų šiame etape teisę atstovauti Lietuvai iškovojo skriemuliniais lankais šaudantys lankininkai – Jelena Babinina ir Vladas Šigauskas, teigiama pranešime spaudai.
Lietuvos lankininkas V.Šigauskas kovos pusfinalyje
Lietuvos lankininkas V.Šigauskas kovos pusfinalyje / Dalyvių nuotr.
Temos: 2 Antalija Medalis

Pirmoje dvikovoje Jelena Babinina susitiko su Prancūzijos lankininke Sandrine Vandionant. Po įtemptos dvikovos deja teko pripažinti prancūzės pergalę. Galutinėje įskaitoje Lietuvos atstovė užėmė 33 vietą.

Vladas Šigauskas pirmoje dvikovoje kovojo su šveicaru Kevinu Burri. Sėkmė šįkart nusišypsojo Lietuvos atstovui. Antroje dvikovoje laukė slovėnas Slavko Tursičius. Daugiau patirties užsienio varžybose turintis lietuvis rezultatu 6:2 įveikė priešininką ir pateko į aštuntfinalį, kuriame jo laukė Australijos atstovas Guy Phillipsas.

Nuo pat pradžių dvikova vyko „taškas į tašką“, tačiau paskutine serija Vladas Šigauskas išplėšė pergalę. Patekęs į stipriausiųjų aštuntuką Lietuvos atstovas susitiko su 4 vietą kvalifikacijoje užėmusiu Pietų Afrikos lankininku Seppie Cilliers. Rezultatu 5:3 vėl laimėjo lietuvis! Po šios pergalės Vladas Šigauskas iškovojo teisę šaudyti penktadienį vyksiančiose pusfinalio dvikovose, kur susitiks su danu Martin Damsbo.

Trečiadienį taip pat vyko mišrių porų komandinės varžybos. Lietuvos lankininkų pora po kvalifikacinių varžybų užėmusi 15 vietą, turėjo kovoti su kanadiečiais, kurie po kvalifikacijos buvo antri. Konkurentų poroje šaudė 2007 m. Pasaulio čempionas Dietmar Trillus ir 2010 m. Pasaulio taurės pirmojo etapo nugalėtoja – Ashley Wallace.

Po atkaklios kovos paaiškėjo, kad Vladas Šigauskas ir Jelena Babinina – stipresni. Lietuvos atstovai pateko į kitą etapą ir ten susitiko su italų pora. Nors abi poros sušovė lygų taškų skaičių, setų sistemos taisyklės lėmė Italijos atstovų pergalę. Vladas Šigauskas ir Jelena Babinina užsitikrino vietą stipriausiųjų porų aštuntuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius