-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 23

Dešimtmečio narystės ES proga Vilniuje organizuojamas bėgimas „10 for 10“

Lietuvos ir Lenkijos įstojimo į Europos Sąjungą 10-mečio proga Lietuvos užsienio reikalų ministerija ir Lenkijos ambasada Vilniuje birželio 29 dieną kviečia į dešimties kilometrų bėgimą „10 for 10“.
Asociacijos „Sporto renginiai“ bėgimas
Bėgimas / Asociacijos „Sporto renginiai“ nuotr.

Abiem šalims svarbią sukaktį nuspręsta paminėti netradiciniu būdu – veržlumą ir ištvermę simbolizuojančiu bėgimu. Šis tarptautinis renginys ne tik pabrėžia politinę sėkmę, bet taip pat skelbia sveiko gyvenimo Europoje idėją.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad narystė ES buvo vienas geriausių šalies sprendimų. „Būdami Europos Sąjungos nariai turime galimybę ne tik dalyvauti kuriant Europos ateitį, skleisti europietiškas vertybes už jos ribų, bet ir stiprinti Lietuvos valstybingumą bei saugumą“, – sako L.Linkevičius.

„Lietuvos ir Lenkijos įstojimas į ES visam laikui įtvirtino demokratinės transformacijos, pradėtos 1989 metais, pergalę. Tai, be abejo, vienas iš didžiausių praėjusio dešimtmečio bendrų Lenkijos ir Lietuvos pasiekimų“, – sako Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Jarosławas Czubińskis.

Visi bėgimo dalyviai gaus šiai progai sukurtus bėgimo marškinėlius, medalius ir pažymėjimus.

Renginį organizuojantis ilgametis sporto entuziastas Evaldas Martinka teigia, kad bėgimas yra visas tautas, visų amžiaus grupių ir profesijų žmones vienijantis sportas – jame dalyvauti gali visi norintys.

„Bėgimas suvienija visus – ir profesionalus, ir mėgėjus, ir jaunus, ir senus, Lietuvos ir kaimyninių šalių gyventojus. Pirmą kartą Vilniuje vyks bėgimas, skirtas tarptautiniam politiniam įvykiui pažymėti. Stojimą į ES paminės visa bėgikų bendruomenė“, – pabrėžė bėgimo organizatorius, asociacijos „Sporto renginiai“ vadovas Evaldas Martinka.

Bėgimas „10 for 10“ vyks birželio 29 dieną, sekmadienį, renginio pradžia – 10 val. sostinės Upės gatvėje prie Baltojo tilto. Norintys dalyvauti bėgime jau dabar gali registruotis adresu http://10for10.eu. Dalyviai gali pasirinkti 1 km (vaikai), 5 km ir 10 km distancijas.

Visi bėgimo dalyviai gaus šiai progai sukurtus bėgimo marškinėlius, medalius ir pažymėjimus.

Bėgimą „10 for 10“ remia draudimo bendrovių grupė „PZU Lietuva“. Renginio partneriai: VšĮ „Sveikas miestas“; Vilniaus miesto savivaldybė, asociacija „Sporto renginiai”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius