Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 15

Dviračių maratonų taurė keliasi į Ignaliną

Šį sekmadienį, rugpjūčio 17 dieną, Ignalinoje bus surengtas 2014 metų Lietuvos MTB dviračių taurės etapas, kuriame jėgas išbandys apie tūkstantį dviratininkų. Etapo šūkis – pagauk, jei gali.
Simona Krupeckaitė dešinėje
Simona Krupeckaitė dešinėje / organizatorių nuotr.

Būtent Ignalinoje organizatoriams kilo mintis prieš tryliktą metų surengti pirmą dviračių maratoną. Ignalinos apylinkės idealiai tinka dviračių sporto entuziastams – dviračių takai driekiasi per Aukštaitijos nacionalinį parką ir pasižymi didžiausiu Lietuvoje kalvotumu. Per trylika metų, MTB dviračių maratonų taurė išaugo net iki penkių etapų per sezoną, o dalyvių skaičius – keliasdešimt kartų.

Ignalinos etapas šiemet jau ketvirtasis iš penkių, kurie bus surengti tam, kad paaiškėtų šių metų čempionas. Per pirmuosius tris etapus dviračių maratono trasose save išbandė jau daugiau nei 3000 dalyvių.

„Tokio dalyvių skaičiaus trijuose etapuose dar nebuvo nei vienais metais. Aišku, kad tai mus džiugina. Kita vertus, negalvojame sustoti ir to įrodymas bus Ignalinoje“, – pasakojo varžybų organizatorius Arūnas Daugirdas.

Po pirmųjų trijų etapų (Druskininkuose, Vilniuje ir Molėtuose) vyrų ir moterų grupėse užtikrintai pirmauja Martynas Utkinas ir Tatjana Kaliakina. Iškovoję pergales, jie abu užsitikrintų 2014 metų nugalėtojų titulus.

„Čempionato formatas toks, kad iš visų penkių etapų bus atrenkami keturi geriausi pasiekimai ir tokiu būdu paskelbiami nugalėtojai ir prizininkai. Tatjana laimėjo visus tris etapus, tad klausimų čia nekyla. Martynas, savo ruožtu, laimėjo kartą ir dukart liko antras. Tiesa, nugalėtojui abukart pralaimėjo mažiau nei sekundę“, – skaičiavimo subtilybes dėstė A.Daugirdas.

Ignalinos trąsą prieš pora metų išbandė ir dukart geriausia Lietuvos sportininkė Simona Krupeckaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius