-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 20

Dviračių sporto legendai Lance'ui Armstrongui – nauji kaltinimai dopingu

Tyleris Hamiltonas galiausiai prisipažino vartojęs dopingą. Tačiau dviratininkas, kuriam buvo leista pasilikti olimpinį aukso medalį, pareiškė, jog draudžiamus preparatus vartojo visi – tarp jų ir garsusis Lance'as Armstrongas.
Lance'ą Armstrongą dopingu apkaltino buvęs komandos draugas.
Lance'ą Armstrongą dopingu apkaltino buvęs komandos draugas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Septynis kartus (1999–2005 m.) prestižiškiausias dviračių lenktynes „Tour de France“ per savo karjerą laimėjęs amerikietis L.Armstrongas yra nuolat lydimas įtarimų dopingu, tačiau niekada nebuvo sučiuptas. Visi dabar jau 39-erių dviratininko testai buvo neigiami.

„L.Armstrongas vartojo tą patį, ką ir visi... EPO, testosteronas, kraujo perpylimas“, – vardino buvęs L.Armstrongo komandos draugas T.Hamiltonas.

Duodamas interviu JAV televizijos laidai „60 minutes“ T.Hamiltonas pirmą kartą prisipažino sukčiavęs. Jis buvo sučiuptas ir apkaltintas draudžiamų preparatų vartojimu Atėnų olimpinėse žaidynėse 2004-aisiais, tačiau iki šiol savo kaltę atkakliai neigė. Olimpiniu čempionu tuomet tapusiam sportininkui buvo leista pasilikti aukso medalį.

Prisipažinęs apie savo nuodėmes T.Hamiltonas viešai apkaltino ir kitus dviratininkus. „Mačiau EPO L.Armstrongo šaldytuve. Ne kartą pats mačiau, kaip jis jį susileido. Taip, kaip tai darėme mes visi. Aš dariau tai daug, daug kartų“, – atviravo T.Hamiltonas.

Ginti nuo kaltinimų L.Armstrongą stojo jo advokatas Markas Fabiani. „T.Hamiltonas aktyviai bando užsidirbti pinigų. Jis visiškai pakeitė istoriją, kurią pasakojo tiek daug metų tam, kad patektų į televiziją. Jis nori atkreipti dėmesį į save ir vėliau užsidirbti, parašęs knygą“, – naujienų agentūrai „Reuters“ teigė M.Fabiani.

„Tačiau godumas ir noras praturtėti negali pakeisti faktų: Lance'as Armstrongas yra daugiausiai kartų dėl dopingo tikrintas sportininkas visoje istorijoje“, – pabrėžė L.Armstrongo advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius