Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionę Margaritą Čiuplytę aplanko mintys apie karjeros pabaigą: „Nieko apie ateitį negaliu pasakyti“

Lietuvos moterų kiokušin karatė rinktinė dar kartą įrodė, kad jai Europoje nėra lygių. Belgijoje vykusiose žemyno pirmenybėse lietuvaitės aukso medalius iškovojo visose trijose svorio kategorijose. Tai padarė nepaisant to, kad čempionate nedalyvavo dukart Europos čempionė Rita Pivoriūnaitė.
Varžybų akimirka
Margarita Čiuplytė / Juliaus Bliūdžiaus nuotr.

Margarita Čiuplytė apgynė čempionės titulą svorio kategorijoje virš 65 kg, Diana Balsytė šioje kategorijoje pasipuošė bronza. Inga Mikštaitė neturėjo lygių svorio kategorijoje iki 65 kg, o lietuviškame svorio kategorijos iki 55 kg finale Diana Mačiūtė palaužė Lietuvos čempionę Rūtą Brazdžionytę.

Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Inga Mikštaitė

„Sunkus kelias. Čempiono kelias visuomet sunkus. Buvo duobių, bet svarbiausia – galutinis tikslas. Lipame laiptelis po laiptelio. Labai smagu“, – sakė I.Mikštaitė.

D.Mačiūtė: „Noriu kilti dar aukščiau“

32-ejų D.Mačiūtė, kuriai tai buvo pirmasis Europos čempionės titulas, tikino, kad išsipildė jos svajonė.

„Dar nesusigulėjo emocijos, bet euforija pamažu ateina. Padariau tai, ką labai norėjau padaryti. Išsipildė mano svajonė“, – sakė Klaipėdos kiokušin karatė auklėtinė.

Padariau tai, ką labai norėjau padaryti. Išsipildė mano svajonė, sakė D.Mačiūtė

Įdomu tai, kad R.Brazdžionytė trečią kartą iš eilės tapo Europos vicečempione. Panevėžietė nurimus čempionato aistroms gūžčiojo pečiais: „Nežinau, ar liūdėti, ar vertinti tai kaip gerą rezultatą“.

D.Mačiūtė ir R.Brazdžionytė buvo susitikusios ir šių metų Lietuvos čempionato finale. Tąsyk pergalę šventė R.Brazdžionytė.

„Sunku kovoti su lietuve Europos čempionate. Nėra tokio adrenalino kaip kovojant su užsieniete. Vis dėlto džiaugiuosi, kad kova pavyko taip, kaip planavau, – kalbėjo D.Mačiūtė. – Kas lėmė mano pergalę? Noras, didžiulis noras įgyvendinti tai, ko tiek metų siekiau“.

D.Mačiūtė ambicijų neketina mažinti ir kitų metų pasaulio čempionate, kuris vyks Lietuvoje.

„Tikslai? Tik aukščiausi. Noriu kilti tik aukštyn. Yra buvę ir duobių, kai griūni ir vėl keliesi, kai laimi tik valios dėka. Dabar nenoriu kristi žemyn“, – sakė D.Mačiūtė.

Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Diana Mačiūtė (dešinėje)

M.Čiuplytę aplanko mintys apie karjeros pabaigą

M.Čiuplytė ne tik pelnė eilinį Europos čempionato aukso medalį – jai atiteko ir specialus prizas, skirtas geriausią techniką pademonstravusiai sportininkei. Tituluočiausia Lietuvos kiokušin karatė žvaigždė po pirmenybių kalbėjo ir apie aplankančias mintis baigti sportininkės karjerą.

 – Margarita, eilinis – penktas – Europos čempionės titulas. Ar yra ko dar siekti?

– Visuomet yra kur tobulėti. Iš pradžių nori tiesiog laimėti, po to – laimėti užtikrintai, dar vėliau laimėti kuo gražiau, techniškiau. Yra daug būdų laimėti. Stengiuosi juos visus išbandyti.

– Ar sunku buvo laimėti šį titulą?

– Turiu pasakyti, kad čempionatas man tikrai buvo sėkmingas. Nebuvo labai sunku. Turiu omeny, kad varžybų dieną nebuvo sunku, nekalbu apie pasiruošimą, kuris visuomet būna įtemptas. Buvau susikaupusi, paruoštas kombinacijas sekėsi atlikti tiksliai ir aiškiai. Kelios kovas pavyko laimėti be didesnių pastangų, tiesiog tiksliai atlikus paruoštas kombinacijas. Paskutinė kova galbūt gavosi, kaip aš sakau, „sumalta“, bet pergalė yra pergalė.

Darau tai, kas patinka, ir žiūriu, kas gaunasi, sakė M.Čiuplytė

– Ar galima sakyti, kad tikrasis finalas buvo pusfinalis, kuriame susikovei su amžina savo varžove vengre Edith Abraham (finale M.Čiuplytė įveikė vengrę Csenge Szepesi)?

– Iš dalies taip. Pusfinalio kova gal ir buvo lengvesnė, bet Edith vertinu kaip labiau patyrusią ir stipresnę varžovę. Cs.Szepesi aktyvesnė, atlieka daug smūgių, bet nėra tiksli. Pusfinaliui buvau labiau susikaupusi.

– Lietuvos rinktinė jau ne pirmus metus tiesiog dominuoja Europoje. Kiek tęsis šis dominavimas?

– Pagyvensime ir pamatysime. Vienaip atrodo šiandien, kitaip atrodys rytoj. Aš maniau, kad praėjusių metų pasaulio čempionatas man bus paskutinis. Viešai apie tai nesakiau, bet viduje taip galvojau. O dabar manau, kad jei yra sveikatos, yra galimybės, kam sustoti? Todėl nieko apie ateitį negaliu pasakyti. Darau tai, kas patinka, ir žiūriu, kas gaunasi.

– Tačiau vargu, ar atsisakysi dalyvauti kitų metų pasaulio čempionate, kuris vyks Lietuvoje?

– Žinau, kad negalėsiu atsisakyti (šypsosi).

Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Margarita Čiuplytė
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Margarita Čiuplytė
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Diana Mačiūtė, Inga Mikštaitė ir Margarita Čiuplytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius