Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 19 /14:10

Europos čempionė Rūta Paškauskienė gaus septyniskart mažesnę premiją nei jos partnerė iš Rusijos

Stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė už Europos čempionato aukso medalį, iškovotą moterų dvejetų varžybose, pasak Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidento Rimgaudo Balaišos, gaus maždaug 2–3 tūkst. litų valstybinę premiją.
Rūta Paškauskienė su Europos čempionės medaliu
Rūta Paškauskienė su Europos čempionės medaliu / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Balaiša tai vadina juokinga suma, tad asociacija kreipsis į Vyriausybę, prašydama išimties tvarka skirti kur kas didesnę premiją. Pasak R.Balaišos, R.Paškauskienė jos nusipelnė.

„Buvo atvejų, kai Vyriausybė išimties tvarka sportininkams išmokėjo didesnes premijas nei priklausė pagal numatytus kriterijus. Mes taip pat kreipsimės, kad Rūta gautų didesnę premiją“, – teigė R.Balaiša.

R.Paškauskienė aukso medalį Lenkijoje iškovojo žaisdama poroje su ruse Oksana Fadejeva. R.Balaišos teigimu, O.Fadejeva už šį pasiekimą iš savo šalies gaus maždaug septynis kartus didesnę premiją – 6 tūkst. eurų (beveik 21 tūkst. litų).

Šiais metais išimties tvarka premijas Vyriausybė padidino Europos čempionei šachmatininkei Viktorijai Čmilytei ir pasaulio bei Europos čempionato aukso medalius iškovojusiems kanojininkams Raimondui Labuckui ir Tomui Gadeikiui. Šiems sportininkams buvo skirtos 20 tūkst. litų dydžio premijos.

Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Vainys patikino, kad stalo tenisininkų „kreipimasis bus rimtai svarstomas“.

Priekaištas – ir šalies prezidentei

Atnaujinta 14.10 val.: R.Paškauskienė per karjerą Europos čempionatuose yra iškovojusi net 16 medalių, iš jų 7 – aukso. R.Balaiša tai vadina unikaliu rezultatu.

„Pagal šį rezultatą Rūta, manau, patenka į geriausių visų laikų Europos tenisininkių penketuką. Duokite dar keletą metų, ir jos kraityje bus 20 medalių“, – teigė LSTA prezidentas.

Pasak jo, asociacija į Vyriausybę kreipsis ne tik dėl didesnės premijos už paskutinį Europos čempionės medalį, bet ir dėl valstybinio apdovanojimo už nuopelnus Lietuvai.

„Tiesa, tai nėra paprasta – reikia sutvarkyti daug formalumų. Mums sako, kad jų tvarkymas gali užtrukti pusmetį ar ilgiau. Tai keista, nes, pavyzdžiui, krepšininkams ordinai įteikiami tą pačią savaitę, kai grįžta iš čempionato“, – dėstė R.Balaiša.

R.Paškauskienė taip pat pripažino, kad valstybės vadovų požiūris į kitų sporto šakų atstovus, lyginant su krepšininkais, yra diskriminacinis, tačiau plačiau apie tai nenorėjo kalbėti.

Stalo tenisininkės trenerė ir mama Romualda Garkauskienė prisiminė nemalonų atvejį, susijusį su šalies prezidente Dalia Grybauskaite.

„Nemalonu, kai prezidentė apdovanojimą įteikia ne pačiam sportininkui, o perduoda jį per kažką kitą. Paskutiniame sportininkų pagerbime prezidentūroje Rūta negalėjo dalyvauti, todėl prezidentė apdovanojimą Rūtai paprašė perduoti.

Valdo Adamkaus laikais to nebūdavo. Net jei Rūta negalėdavo kartu su kitais sportininkais dalyvauti pagerbime prezidentūroje, prezidentas V.Adamkus pasikviesdavo atskirai, kitu laiku ir apdovanojimą vis tiek įteikdavo pats. Galbūt tai smulkmena, bet sportininkams toks dėmesys daug reiškia“, – kalbėjo R.Garkauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius