Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 26

Europos jaunių boulingo čempionate kovojo ir 11-metis lietuvis

Suomijos sostinėje Helsinkyje vykusiame jubiliejiniame – 30-ajame – Europos jaunių (iki 18 metų) boulingo čempionate jėgas išbandė trys jaunieji žaidėjai iš Lietuvos – Rokas Rudžinskas (Vilniaus „Žirmūnų BSK“), Domantas Čepulis (Druskininkų „SPA Vilnius“) ir Laurynas Narušis (Vilniaus „Apolonas“).
Jaunieji Lietuvos boulingo žaidėjai varžėsi Helsinkyje.
Jaunieji Lietuvos boulingo žaidėjai varžėsi Helsinkyje. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Boulingas

Vaikinų dvejetų varžybose R.Rudžinskas ir Domantas Čepulis (lietuvių 6 partijų vidurkis – 185,4 taško) tarp 45 komandų užėmė 26-ąją vietą.

Asmeninėje įskaitoje tarp 92 dalyvių geriausiai sekėsi D.Čepuliui (197,5), užėmusiam 41-ąją vietą. Tik šiais metais 12-ąjį gimtadienį švęsiantis L.Narušis (194,5) šioje rungtyje užėmė 45-ąją poziciją, o R.Rudžinskas (186) – 61-ąją.

Bendrojoje visų rungčių įskaitoje (94 dalyviai) mūsiškiai išsirikiavo netoli vienas kito: R.Rudžinskas (18 partijų vidurkis – 187,7) užėmė 56-ąją vietą, D.Čepulis (187,5) – 57-ąją, o L.Narušis (184,7) – 63-ąją.

Bendrojoje įskaitoje niekas neprilygo trims suomiams, kurie užėmė visas prizines vietas. Varžybų lyderis Niko Oksanenas per 18 partijų iš viso numušė net 4187 kėglius, o tai reiškia labai aukštą 232,6 taškų vidurkį.

Lietuvos rinktinei Helsinkyje vadovavęs L.Narušio tėtis ir treneris Raimondas Narušis namo grįžo kupinas teigiamų įspūdžių.

„Čempionatas labai patiko, buvome šiltai priimti, puiki atmosfera, šauni organizacija, – apibendrino boulingo specialistas. – Labai aukštų tikslų mes sau šiuo metu nekeliame, nes šioje sporto šakoje esame labai jauni kaip organizacija. Vis dėlto rezultatais esame patenkinti, nes abu vyresni vaikinai pasiekė geriausius savo rezultatus per dalyvavimo šiuose čempionatuose istoriją. Lauryno pasirodymu irgi labai džiaugiuosi, jo – vieno jauniausių varžybų dalyvių – rezultatai tikrai puikūs. Čempionate dalyvavo 4 panašaus amžiaus vaikai, buvo dar vienas 11-metis, vienas 12-metis, o vienam rumunui – tik 10 metų. Gal po šių varžybų sūnui bus dar daugiau azarto treniruotis, labiau užsidegs noru žaisti.“

R.Narušis teigė, kad suomiams ir kitų boulinge pirmaujančių šalių sportininkams lietuviai kol kas negali prilygti dėl įvairių priežasčių.

„Kaip minėjau, Lietuvoje esame jauna sporto šaka, o rezultatai taip lengvai ir greitai neatsiranda, – sakė Lietuvos delegacijos vadovas. – Tik dabar pradėjo atsirasti daugiau trenerių, kurie ima dirbti su vaikais, tad reikalingas laikas. Suomijoje yra milžiniška konkurencija, boulingas labai plačiai žaidžiamas mokyklų lygmenyje, tačiau esu tikras, kad kryptingai dirbant ir mums įmanoma prasimušti. Jaunių čempionu yra buvęs latvis, ukrainiečiai su JAV rinktinės specialistais dirbo, tad ir jų rezultatai neblogi. Viskas įmanoma“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius