Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 14

Europos jaunių stalo teniso čempionate – skaudi dominavusių lietuvių nesėkmė

Italijoje įsibėgėjo Europos jaunių stalo teniso čempionatas, kuriame dalyvauja ir Lietuvos jaunių bei jaunučių rinktinės.
Varžybų akimirka
Stalo teniso varžybų akimirka / A.Pliadžio nuotr.

Sėkmingiausiai kol kas žaidžia jaunučiai vaikinai – Medardas Stankevičius ir Rimas Lesiv, treniruojami Viktoro Stankevičiaus. Jie komandinių varžybų G grupėje neturėjo lygių – 3:0 sutriuškino Izraelį bei Velsą, 3:2 palaužė Olandijos bendraamžių pasipriešinimą ir užėmė pirmą vietą.

Deja, atkrintamosiose varžybose lietuvių laukė skaudi nesėkmė – šešioliktfinalyje 1:3 pralaimėta Turkijai ir dabar lietuvių laukia paguodos turnyras dėl 17-20 vietų.

Anot Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidento Rimgaudo Balaišos, Lietuvos komandai koją pakišo ir burtai.

„Į šiuos vaikinus dėjome didžiausias viltis. Tikėjome, kad jie pateks tarp 16 stipriausiųjų. Tačiau nepavyko. Burtai taip pat nebuvo palankūs – turkų ekipa išties pajėgi“, – kalbėjo LSTA prezidentas.

Čempionatas kitaip galėjo susiklostyti ir jaunučių merginų – Aistės Dervinytės ir Erikos Satkevičiūtės – rinktinei. Jos F grupėje įsirašė tris pergales – 3:0 prieš Graikiją, 3:1 prieš Slovakiją ir 3:0 prieš Liuksemburgą, tačiau 0:3 turėjo pripažinti Ukrainos pranašumą. Ryčio Veličkos auklėtinės užėmė trečią vietą ir į atkrintamąsias nepateko.

Jauniai vaikinai – Benas Skirmantas, Agnius Kačerauskas ir Romualdas Franckaitis – treniruojami Ingos Kardauskaitės-Orlovienės, taip pat liko už atkrintamųjų varžybų borto. Jie 1:3 suklupo prieš Ukrainą, 0:3 nepasipriešino Turkijai ir 3:0 sutriuškino Islandiją bei G grupėje liko treti.

Trečiąja vieta grupėje tenkinosi ir Artūro Orlovo auklėtinės Eglė Orlovaitė, Kristina Kazlauskaitė ir Jolita Sokolovskytė. Lietuvos jaunės F grupėje 0:3 nusileido Portugalijai, 3:0 įveikė Armėniją bei 2:3 pralaimėjo Bulgarijai ir baigė pasirodymą.

Nuo liepos 16 d. dienos startuoja asmeninės varžybose, kuriose lietuviai turės šansų atsigriebti už nesėkmes. Pasak R.Balaišos, asmeninėje grupėje daugiausia tikimasi iš M.Stankevičiaus, kuriam prognozuojama vieta tarp 16 stipriausių jaunųjų stalo tenisininkų.

57-ą kartą vykstančiame Europos jaunių čempionate iš viso bus sužaista apie 2000 mačų. Jaunių vaikinų komandinėse varžybose varžosi 39 šalys, 32 rinktinės jėgas išbando jaunių merginų grupėje. Komandinėse jaunučių varžybose šalių dalyvių skaičius dar įspūdingesnis – 42 vaikinų rinktinės ir 36 merginų. Iš viso čempionato metu bus išdalinta 14 čempionų titulų, o pretenduojančių į juos – 550.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius