Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 26

Europos rankinio čempionais tapo prancūzai, finale nugalėję senąją čempionę Daniją

Danijoje vykusiame Europos rankinio čempionate triumfavo Prancūzijos rinktinė, finale 41:32 (23:16) įveikusi šeimininkų rinktinę, kuri gynė čempionų titulą.
Prancūzijos rankinio rinktinė – Europos čempionė
Prancūzijos rankinio rinktinė – Europos čempionė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo rezultatyviausias finalas Europos rankinio čempionatų istorijoje. Prancūzijos rinktinė neleido atkeršyti danams už pralaimėjimą 2011 metų pasaulio čempionato finale ir susigrąžino Europos čempionų vardus.

Pastarąjį sykį prancūzai turnyrą buvo laimėję 2010-aisiais, o 2012 metų pirmenybių finale danai buvo įveikę serbus.

Prancūzijos rinktinė per pastaruosius 21 metus laimėjo jau 9-ąjį iš 10-ies didžiųjų turnyrų finalų. Po pralaimėjimo 1993 m. pasaulio pirmenybių finale prancūzai dukart tapo olimpiniais čempionais, triskart laimėjo Europos ir keturis sykius – pasaulio pirmenybes.

Už pergalę šiose pirmenybėse kiekvienas Prancūzijos rinktinės narys gaus po 40 tūkst. eurų premiją.

Prancūzija: M.Guigou 10, V.Porte‘as 9, L.Abalo 7, D.Narcisse‘as 6, N.Karabatičius 5, A.Nyokas ir C.Sorhaindo po 2

Danija: M.Hansenas 9, H.Lindbergas 6, H.Mollgaardas 4, J.Noddesbo 3, Th.Mogensenas, M.Christiansenas ir B.Spellenbergas po 2, M.Larsenas, A.Eggertas, R.Toftas ir K.Sondergaardas po 1.

Kovoje dėl trečiosios vietos pasaulio čempionė Ispanija 29:28 palaužė Kroatijos rinktinę.

Ispanija: J.Canellasas 8, J.Aguinagalde 7, J.Maqueda 4, R.Entrerriosas, D.Sarmiento ir C.Ugalde po 2, A.Rocasas, V.Morrosas, V.Rivera ir G.Guardiola po 1

Kroatija: D.Duvnjakas 8, D.Buntičius 5, Z.Horvatas, M.Štrlekas ir I.Sliškovičius po 3, I.Čupičius ir Z.Musa po 2, M.Kopljaras ir I.Vori po 1.

Geriausiu čempionato žaidėju išrinktas Prancūzijos rinktinės lyderis Nikola Karabatičius. 2008 m. jis jau buvo išrinktas geriausiu Europos žaidėju.

Geriausių turnyro žaidėjų 7-ukas: vartininkas – Niklasas Landinas (Danija), kairysis kraštinis – Gudjonas Valuras Sigurdssonas (Islandija), kairysis pusiaukraštinis – Mikkelis Hansenas (Danija), įžaidėjas – Domagojus Duvnjakas (Kroatija), linijos žaidėjas – Julenas Aguinagalde (Ispanija), dešinysis pusiaukraštinis – Krzysztofas Lijewskis (Lenkija), dešinysis kraštinis – Lucas Abalo (Prancūzija). Geriausiai besiginantis – Tobiasas Karlssonas (Švedija).

Čempionato pabaigoje taip pat buvo apdovanoti geriausi 2013 metų pasaulio rankininkai kroatas D.Duvnjakas ir serbė Andrea Lekič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius