-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 12

Europos U-18 paplūdimio tinklinio čempionatas: Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė jau šešetuke

Europos U18 paplūdimio tinklinio čempionatas įsibėgėjo. Penktadienio popietę šešiolika pajėgiausių turnyro komandų pradėjo atkrentamąsias varžybas, kurios vyksta dviejų minusų sistema. Tai reiškia, kad komanda iškrenta iš turnyro tik pralaimėjusi antrąjį kartą. Tokiu formatu varžybos vyks iki pusfinalių.
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė / Augusto Četkausko nuotr.

Pirmieji atkrentamąsias varžybas pradėjo pralaimėjimo kartėlio grupės varžybose nepatyrę Gilbertas Kerpė ir Arnas Rumševičius, kuriuos sustabdyti mėgino Graikijos pora Ioannis Vrachnas ir Kyriakos Pappoulus. Tačiau audringų sirgalių palaikoma Lietuvos pora savo pergalių serijos nutraukti tikrai neketino ir pasiekė ketvirtąją iš eilės užtikrintą pergalę rezultatu 2:0 (21:12; 21:12).

Dėl patekimo į šešetuką G.Kerpė ir A.Rumševičius susitiko su Rusijos duetu Viačeslavu Kirienko ir Dmitrijum Uraikinu. Sausakimšai užpildytų tribūnų aistringai palaikomi Gilbertas ir Arnas po taškas į tašką vykusios kovos vis dėl to turėjo pripažinti Rusijos komandos pranašumą. Galutinis rungtynių rezultatas Lietuva – Rusija 0:2 (18:21; 18:21).

Nors ir Lietuvos tinklininkai patyrė pirmąjį savo pralaimėjimą šiame turnyre, tai jų ryžto kovoti toliau nė kiek nesumažino ir jie jau rytoj ryte 10:30 val. bandys antruoju bandymu patekti tarp šešių stipriausių čempionato komandų.

Tuo tarpu antroji Lietuvos vaikinų pora Martynas Lopetaitis ir Robertas Juchnevičius nesugebėjo rimčiau pasipriešinti vienai iš turnyro favoričių Austrijos porai Antonui Menneriui ir Florianui Ertlui. Pralaimėję rezultatu 0:2 (15:21; 9:21), Lietuvos tinklininkai tęs kovą tarp pralaimėjusių komandų rytoj ryte. Jų varžovai bus Gilberto Kerpės ir Arno Rumševičiaus grupės varžybose jau nugalėti Čekijos tinklininkai Tomašas Vana ir Štepanas Trojanas. Šios dvikovos nugalėtojas tęs kovą tarp dvylikos stipriausių turnyro komandų.

Merginų atkrentamąsias varžybas pradėjo Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, kurios laimėjusios paskutines dvi rungtynes nesiruošė sustoti prieš Slovėnijos tinklininkes Dajaną Lucas ir Tjasą Jancar. Lietuvaitės pirmąjį setą pradėjo nesustabdomai, tačiau buvo pristabdytos ne pačių slovėnių, o atūžusios vėtros ir stipraus lietaus, dėl kurio visose čempionato varžybos buvo sustabdytos.

Vėjui ir lietui nurimus Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė sėkmingai pratęsė anksčiau pradėtą darbą ir dviejų setų kovoje nugalėjo slovėnes rezultatu 2:0 (21:11; 21:10).

Dėl patekimo į šešetuką M.Povilaitytė ir I.Dumbauskaitė žaidė su Italijos tinklininkėmis Ilaria Fasano ir Elisa Fragonas. Banguojančių tribūnų audringai palaikomos Lietuvos tinklininkės atkaklioje kovoje parodė charakterį ir užtikrintai sužaidusios lemiamus taškus iškovojo pergalę rezultatu 2:0 (21:16; 21:19).

Iškovojusios šią pergalę jos pasiekė prieš čempionatą rinktinės trenerių iškeltą tikslą – pateko tarp šešių geriausių čempionato komandų. Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė rytoj 14.20 val. rungtynėse dėl patekimo į pusfinalį bandys atsirevanšuoti Šveicarijos tinklininkėms Nicole Eiholzer ir Nina Betschart, prieš kurias patyrė kol kas vienintelį pralaimėjimą turnyre.

Antroji Lietuvos merginų Karolina Uvarovaitė ir Aistė Simuntytė atkrintamąsias varžybas pradėjo pralaimėjimu Vokietijos tinklininkėms Maxi Batschkus ir Imke Hinrischen rezultatu 0:2.

Atkrentamųjų varžybų rezultatai

Pirmas turas

Gilbertas Kerpė/Arnas Rumševičius – Ioannis Vrachnas/Kyriakos Pappoulis (Graikija) 2:0 (21:12; 21:12)
Martynas Lopetaitis/Robertas Juchnevič – Anton Menner/Florian Ertl (Austrija) 0:2 (15:21; 9:21)
Ieva Dumbauskaitė/Monika Povilaitytė – Dajana Lucas/Tjasa Lancar (Slovėnija) 2:0 (21:11; 21:12)
Karolina Uvarovaitė/Aistė Simuntytė – Maxi Batschkus/Imke Hinrichsen (Vokietija) 0:2 (9:21; 13:21)

Antras turas

Gilbertas Kerpė/Arnas Rumševičius – Viačeslav Kirienko/Dmitry Uraikin 0:2 (18:21; 18:21)
Ieva Dumbauskaitė/Monika Povilaitytė – Ilaria Fasano/Elisa Fragonas 2:0 (21:16; 21:19) 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius