Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 29

Federeris: rekordas? Būtų šaunu!

Pirmasis į Australijos atvirųjų teniso pirmenybių finalą prasibrovė Roger Federeris. Šveicaras ketvirtadienį 6:2, 7:5, 7:5 įveikė amerikietį Andy Roddicką. Jo varžovas finale paaiškės po penktadienio pusfinalio dvikovos tarp dviejų ispanų Rafaelio Nadalio ir Fernando Verdasco.
Sekmadienį R.Federeris turės progą laimėti ketvirtą turnyro Melbrune titulą
Sekmadienį R.Federeris turės progą laimėti ketvirtą turnyro Melburne titulą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rankų paspaudimas po pusfinalio dvikovos
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rankų paspaudimas po pusfinalio dvikovos.

Įtemptose dvikovose teniso korte dažnai mačo eigą lemia kažkoks esminis epizodas. Toks ketvirtadienio pusfinalyje tarp R.Federerio ir A.Roddicko buvo trečiame sete. 27 metų šveicaras du kartus pasitelkė vaizdo įrašą, kad įrodytų savo tiesą, ir abukart tai pasiteisino. Tuomet 26 metų amerikietis suprato – tai ne jo diena.

Triskart Melburne (2004, 2006 ir 2007 m.) triumfavęs R.Federeris nusitaikė į Pete'o Sampraso rekordą. Jeigu šveicaras laimėtų šiais metais atvirosiose Australijose pirmenybėse, jo kolekcijoje puikuotųsi tiek pat „Didžiojo kirčio" serijos turnyrų titulų, kiek jų per savo karjerą surinko legendinis amerikietis.

„Žaisti čia – vienas malonumas. Būtų šaunu, jeigu dar pavyktų pasiekti tą rekordą“, – kalbėjo R.Federeris. Beje, jis A.Roddicką įveikė jau šešioliktą kartą per 18 tarpusavio mačų.

Žaisti čia – vienas malonumas.

Antrą vietą pasaulio reitinge užimtantis švecaras sekmandienį dėl pagrindinio prizo ir 2 mln. Australijos dolerių kovos su vienu iš kairiarankių ispanų. Pusfinalio dvikova tarp pirmosios pasaulio raketės R.Nadalio ir jo tautiečio F.Verdasco vyks penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius