Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 10 /08:31

Filmuojant realybės šou sraigtasparnių avarijoje Argentinoje žuvo Prancūzijos olimpiniai prizininkai

Dešimt žmonių žuvo per aviakatastrofą šiaurės vakarų Argentinoje, kai buvo filmuojamas prancūzų realybės šou-išgyvenimo drama „Dropped“. Susidūrus dviem sraigtasparniams žuvo aštuoni prancūzai ir du lakūnai argentiniečiai, pranešė BBC. Tarp aukų – trys garsūs sportininkai, du iš jų – olimpiniai prizininkai.
Filmuojant realybės šou sraigtasparnių avarijoje Argentinoje žuvo trys Prancūzijos sportininkai
Filmuojant realybės šou sraigtasparnių avarijoje Argentinoje žuvo trys Prancūzijos sportininkai / „Scanpix“ nuotr.

Sraigtasparniais realybės šou dalyviai skrido į Vilja Kasteljio miestą. „Panašu, kad du sraigtasparniai susidūrė, kai filmavo. Niekas neišgyveno“, – sakė provincijos, kurioje įvyko nelaimė, valdžios atstovas Horacio Alarconas. Jo teigimu, oro sąlygos buvo geros, o katastrofa įvyko netrukus po sraigtasparnių pakilimo.

Avarijos priežastys kol kas nežinomos. Vilja Kasteljio meras Andrésas Navarrete'as sakė, kad abu sraigtasparniai rasti visiškai sudegę.

Tarp žuvusiųjų – trys garsūs Prancūzijos sportininkai: 57-erių ilgųjų distancijų buriuotoja Florence Arthaud, olimpinė plaukikė 25-erių Camille Muffat ir olimpinis boksininkas 28-erių Alexis Vastine'as. Taip pat žuvo laidos režisierius Laurent'as Sbasnikas, žurnalistai Lucy Mei-Dalby ir Volodya Guinardas, prodiuseris Edouardas ir menininkas Brice'as Guilbertas. Taip pat žuvo abiejų sraigtasparnių lakūnai – Juanas Carlosas Castillo ir Roberto Abate'as.

Išgyvenimo drama

„Dropped“ realybės šou kuria Prancūzijos televizijos kanalas TF1. Jame garsenybės užrištomis akimis nugabenamos į atokias vietas visame pasaulyje. Dalyviams duodama vandens, tačiau jie patys turi susirasti maisto, pastogę. 

„Visa „Adventure Line Production“ yra sugniuždyta ir be galo užjaučia aukų šeimas“, – teigiama išplatintame laidos kūrėjų pranešime.

Šių metų sezone realybės šou taip pat dalyvavo plaukikas Alainas Bernardas, dviratininkė Jeannie Longo, futbolininkas Sylvainas Wiltordas, snieglentininkė Anne-Flore Marxer ir čiužėjas ant ledo Philippe'as Candeloro. Jų sraigtasparniuose nebuvo.

VIDEO: „Dropped“ realybės šou

Camille Muffat

Prancūzijos plaukikė Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo tris medalius. Tapo 400 metrų laisvuoju stiliumi olimpine čempione su nauju olimpiniu rekordu, 200 metrų laisvuoju stiliumi vicečempione ir iškovojo bronzos medalį su Prancūzijos rinktine estafetėje keturios po 200 metrų laisvuoju stiliumi.

Su trimis medaliais plaukikė susilygino su Prancūzijos plaukike Laure Manaudou, kuri tiek pat medalių iškovojo 2004 metų olimpinėse žaidynėse.

C.Muffat taip pat buvo vos trečioji prancūzė, kuriai pavyko laimėti tris medalius per vienerias olimpines žaidynes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Camille Muffat
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Camille Muffat

Alexis Vastine'as

Prancūzijos boksininkas bronzos medalį iškovojo 2008 metų olimpinėse žaidynėse. Tuomet kelyje iki pusfinalio jis nugalėjo ir Lietuvos boksininką Egidijų Kavaliauską.

2012 olimpinėse žaidynėse jis iškrito ketvirtfinalyje, tačiau daugelis sutiko, kad teisėjų sprendimas buvo kontroversiškas ir prancūzas turėjo laimėti prieš ukrainietį Tarasą Šelestiuką.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexis Vastine'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexis Vastine'as

 Florence Arthaud

Garsi Prancūzijos buriuotoja būdama 17-os pateko į tragišką autoavariją ir buvo paralyžiuota, tačiau sugebėjo atsigauti ir tapti tituluota sportininke.

1990 metais ji laimėjo garsias buriavimo varžybas „Route du Rhum“. 1997 metais triumfavo lenktynėse „Transpacific“.

Ji turi dukrą su garsiu Prancūzijos buriuotoju Loïc Lingois.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Florence Arthaud
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Florence Arthaud

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius