Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 31

Garsią pavardę nešiojantis Donatas Sabonis: „Dziudo patiko labiau nei krepšinis“

Penktadienį Europos jaunimo olimpiniame festivalyje per žingsnį nuo bronzos medalio liko Donatas Sabonis. Lietuvoje su krepšiniu siejamą pavardę nešiojantis 17-metis ir Tbilisyje vykstančiame festivalyje sulaukė vietinių komentarų apie krepšinį. Prie to vaikinas jau priprato – daugelis jo klausia, ar jis turi ryšių su žymiaisiais Saboniais. Anot dziudo kovotojo, tai jo gyvenimo neapsunkino.
Donatas Sabonis
Donatas Sabonis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vaikino treneris Zenonas Vencevičius į Tbilisį atvyko vieną dieną prieš auklėtinio startą. Ir už savo pinigus. Su Lietuvos delegacija vyko rinktinės treneriai Albertas Techovas ir Ramūnas Žemaitaitis. Tačiau Z.Vencevičius nenorėjo praleisti svarbiausio D.Sabonio starto ir jam patarimais bandė padėti iš tribūnų.

Alfredo Pliadžio nuotr./Zenonas Vencevičius ir Donatas Sabonis
Alfredo Pliadžio nuotr./Zenonas Vencevičius ir Donatas Sabonis

Gruzijoje mane pamatę irgi apsauginiai sako „basketball“

„Donatui gerai sekėsi ir krepšinis, ir futbolas, tačiau jis pasirinko dziudo. Galbūt yra galvojančių, kad dziudo yra svarbiausia jėga. Tačiau čia itin svarbi taktika, o Donatas tikrai turi galvą. Su juo sieju daug vilčių, tai perspektyvus kovotojas“, – nekantriai auklėtinio pasirodymo laukęs kalbėjo Z.Vencevičius.

Pats D.Sabonis po penkių varginančių kovų, kurios neatnešė medalio, buvo nuliūdęs, tačiau pirmos rimtos varžybos suteikė motyvacijos tęsti pasirinktą kelią.

„Sunkiausia buvo nusiteikti varžyboms. Geriausia kova buvo prieš austrą. Šiaip džiaugiuosi, kad visas kovas pralaiminėjau, bet sugebėjau atsitiesti. Būčiau patenkintas, nes laimėjau tris kovas, bet lemiamoje kovoje turėjau įveikiamą varžovą, todėl yra apmaudu“, – po pralaimėjimo kalbėjo sportininkas.

Aštuonerius metus ant tatamio besivaržantis alytiškis dziudo pasirinko paragintas draugų, tačiau puikiai praktikavo ir kitas sporto šakas.

„Krepšinį žaidžiau, bet tai nelabai patiko. Todėl pasirinkau dziudo. Mėgsta visi klausinėti, ar Saboniai yra mano giminaičiai. Gruzijoje mane pamatę irgi apsauginiai sako „basketball“, – pasakojo alytiškis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius