-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 25 /16:09

Geriausia Lietuvos buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt: „Pamatysime, kas nugalės – motinystė ar sportas“

Gintarei Volungevičiūtei-Scheidt antradienį Kaune įteiktas geriausios Lietuvos buriuotojos apdovanojimas. Šio įvertinimo 31 m. sportininkė sulaukė už pasiekimus 2009-2012 metų olimpinio ciklo metu.
Gintarei Volungevičiūtei-Scheidt
Gintarei Volungevičiūtei-Scheidt / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apdovanojimą atsiėmusi buriuotoja sakė kol kas nei apie 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadą, nei apie savo tolimesnę sportinę karjerą negalvojanti. Prieš tris mėnesius antro sūnaus Luko susilaukusi G.Scheidt dabar džiaugiasi motinyste ir apie tolimesnę sportinę karjerą negalvoja. Vis dar aktyviai sportuoja jos 40 m. vyras, tituluotas buriuotojas Roberto Scheidt.

„Jei bus noro, karjerą tęsiu. Jei nebus, ją baigsiu. Dabar džiaugiuosi motinyste. Po truputį vėl pradėjau sportuoti, nes noriu numesti (per nėštumą) priaugtus kilogramus“, – sakė gerai nusiteikusi geriausias šalies buriuotoja.

Kaune gimusi Gintarė pirmoji Lietuvai buriavime, „Laser Radial“ klasėje, pelnė olimpinį medalį (sidabrą 2008 m. Pekine, 2012 Londone užėmė 6 vietą). Sportininkė – pasaulio ir daugkartinė šalies čempionė.

Kauno mero Andriaus Kupčinsko kabinete vykusiame susitikime simbolinę statulėlę G.Volungevičiūtei-Scheidt įteikė naujasis Lietuvos buriuotojų sąjungos (LBS) prezidentas Naglis Nasvytis. Taip pat dalyvavo LBS viceprezidentai Raimundas Daubaras ir Albinas Grabnickas, Kauno buriavimo mokyklos „Bangpūtys“ vadovas Rimantas Vilkas.

N.Nasvytis pranešė džiugią žinią – Lietuva gavo pasiūlymą surengti vieną Europos taurės buriavimo varžybų „Laser“ jachtų klasės etapą. 2014 m. arba 2015 m. varžybos būtų rengiamos Kaune arba Nidoje. A.Kupčinskas pažadėjo visokeriopą pagalbą, kad svarbus sporto renginys, pritraukiantis virš 200 dalyvių, vyktų Kaune.

„Kauniečiai buriuotojai ir jų pasiekimai padėjo pasauliui įrodyti, kad Lietuva yra buriavimo aukštumas pasiekusi valstybė. Kaunas neabejotinai yra buriavimo lopšys. Visi buriuotojai olimpiečiai yra kilę iš Kauno. Čia atidaromas buriavimo sezonas, kuriuo duodamas startas ir kitiems miestams. Sakydami žodžius „Lietuvos buriuotojai“ visada omenyje turime buriuotojus kauniečius, „Bangpūčio“ mokyklos auklėtinius“, – sakė N. Nasvytis.

Apie olimpiadą dar negalvoja

– Kokiais tikslais lankotės Lietuvoje? – paklausėme G.Volungevičiūtės-Scheidt.

– Visokių reikalų prisikaupė. Visada malonu į Lietuvą grįžti – čia ir tėvai, ir giminės. Dar keletą savaičių pabūsiu. Atvažiavau su abiem vaikais ir vyras trumpam turėtų atvykti.

– Kaip laikosi jūsų naujagimis?

– Gerai. Išsimiegoti leidžia, tik dienomis sunkiau užmiega, bet visi tą praeina.

Ateis laikas ir nuspręsiu. Jei norėsiu – grįšiu, jei nenorėsiu – negrįšiu.

– Turbūt neišvengiate klausimų, kada žadate sugrįžti į sportą, ar galvojate apie 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadą?

– Tai mano mėgstamiausias klausimas (juokiasi – red. past.). Neatsakinėju į šitą klausimą ir pati sau jo nekeliu. Ateis laikas ir nuspręsiu. Jei norėsiu – grįšiu, jei nenorėsiu – negrįšiu. Pamatysime, kas nugalės – motinystė ar sportas. Jokių planų neturiu, nes ir vaikučiui tik trys mėnesiai, maitinu ir džiaugiuosi motinyste.

Pradėjau truputį judėti, sportuoti, nes likę daug svorio, kurį noriu numesti. Kiek turiu laiko, tiek pasportuoju. Norisi sugrįžti į aktyvesnį gyvenimą.

– Italijoje jaučiatės kaip namie?

– Taip, viskas gerai. Bet dar nežinome savo ateities planų. Nėra taip, kad tikrai ten gyvensime. Dabar daug keliaujame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius